Posturi libere şi neocupate în sistemul de protecţie a copilului

Posturi libere şi neocupate în sistemul de protecţie a copilului
Deficitul de personal cu care Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Botoşani încarcă activitatea angajaţilor instituţiei, în special a celor angrenaţi în îngrijirea copiilor din sistem.

Problema este că nici la concursurile organizate de instituţie pentru ocuparea posturilor vacante nu se înghesuie amatori, şi asta deoarece salariile sunt destul de mici şi cum unele centre sunt în mediul rural, trebuie să facă naveta.

De exemplu, chiar în această perioadă se derulează patru concursuri pentru ocuparea a şase posturi de asistent medical, opt posturi de psiholog, patru funcţii publice în aparatul propriu al DGASPC precum şi cinci posturi inspector de specialitate, pe segmentul administrativ şi contabil pentru centre.

Urmează să fie scoase la concurs la începutul lunii octombrie alte 117 posturi pe diverse categorii de personal, dintre care 22 de instructori de educaţie pentru centrele de copii, 22 de asistenţi medicali, 37 de infirmieri, 26 de îngrijitori.

Dan Şlincu, directorul DGASPC, spune că aceste posturi nu sunt noi, ci au tot fost scoase la concurs, dar nu s-au ocupat. "Nu am avut candidaţi sau candidaţii care s-au prezentat nu au îndeplinit condiţiile necesare ocupării posturilor. Ne dorim ca aceste posturi să se ocupe pentru că avem deficit de personal pe toate centrele. E foarte posibil ca salariile mici şi naveta să fie motive pentru care aceste posturi nu sunt atractive, în condiţiile în care, de exemplu, un asistent social debutant ar obţine un salariu egal cu minimum pe economie", spune Dan Şlincu.

Posturile vacante şi concursurile organizate pot fi urmărite aici:

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
322

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
457

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
905

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...