Militar din Botoşani condamnat după ce a accidentat mortal un bărbat!

Militar din Botoşani condamnat după ce a accidentat mortal un bărbat!
Un subofiţer din Botoșani care lucrează la o unitate militară a fost condamnat de Tribunalul Militar după ce a provocat un accident în urma căruia o persoană şi-a pierdut viaţa.

Mihai Gabriel C. a fost condamnat de Tribunalul Militar Iaşi la un an şi patru luni de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de doi ani.  

Instanţa a mai decis ca firma la care era asigurată maşina să plătească daune morale şi materiale care totalizează aproape 10.000 de euro şi 45.000 de lei, la care se adaugă şi cheltuielile de spitalizare a victimei.

Cât se află în termenul de încercare, Mihai Gabriel C. va trebui să respecte o serie de obligaţii şi să presteze 60 de zile de muncă la Direcţia de Drumuri şi Poduri ori la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale.
Sentinţa nu este însă definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Accidentul a avut loc în octombrie 2014, în Cătămărăşti Deal. Subofiţerul se deplasa dinspre Botoşani către Dorohoi, iar în localitatea Cătămărăşti a accidentat un bărbat de 74 de ani care s-a angajat în traversarea străzii. Pietonul a suferit mai multe traumatisme şi a fost transferat la Iaşi, dar a murit după câteva zile.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - CS Mioveni, astăzi de la ora 20:00

astăzi, 11:12
7

FC Botoșani întâlnește formația CS Mioveni în barajul de menținere/promovare în Superligă.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!FC Botoș...

Ce spune generalul Grecu despre ”aparatul de zbor fără pilot” prăbușit în Botoșani

astăzi, 10:55
46

MapN a anunțat ieri, 16 mai, că este vorba despre ”un aparat de zbor fără pilot” de proveniență civilă. Mai mult, acesta nu avea armament și nici muniție.Asta după ce, î...

Senator Cristian Achiței: Așternerea straturilor asfaltice, finalizată pe întreaga lungime a DN 28B Botoșani-Tg. Frumos (Foto)

astăzi, 10:21
62

Coșmarul de zeci de ani de pe drumul care leagă Botoșaniul de Tg. Frumos a luat sfârșit. Zeci de politicieni au promis vreme de două decenii repararea drumului care ne leagă județul de re...