Stație modernă de epurare a apelor uzate, la Dorohoi

Stație modernă de epurare a apelor uzate, la Dorohoi
Societatea Nova Apaserv a mai recepționat o lucrare ce s-a realizat în cadrul proiectului major derulat la nivelul județului Botoșani, care privește extinderea și modernizarea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare-epurare, fiind vorba despre stația de epurare a apelor uzate de la Dorohoi, care a fost reabilitată și extinsă.

Stația a fost deja pusă în funcțiune, iar cei care au efectuat lucrările susțin că obiectivul s-a dovedit până acum a fi flexibil în exploatare.

Stația de epurare de la Dorohoi asigură retehnologizarea și extinderea capacităților anterioare, prin promovarea unor tehnologii nepoluante, realizându-se un sistem de tratare a apelor reziduale capabil să reducă impactul negativ asupra cursurilor de apă și al pânzelor de apă freatică, realizându-se conservarea infrastructurii de mediu și conducând implicit la îmbunătățirea condițiilor de viață ale locuitorilor din zonă.

"Vom colabora cu operatorul pentru ca această stație să fie operativă în condiții optime asfel încât să își atingă parametrii și este foarte important de acum înainte modul în care o astfel de stație de epurare este operată și mentenanța care se face. Deja vorbim de echipamente performante, fiabile, însă în condiții de exploatare optime. Această stație va aduce nu numai calitate, ci și economii foarte mari și automat se va regăsi în costurile pentru locatari, în condițiile unei anumite calități", a precizat reprezentantul antreprenorului, SC Construcții Erbașu SA.

Proiectul privind reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă din județul Botoșani cuprinde în total nouă contracte, proiectul fiind finanțat din Fondul de Coeziune pe POS-Mediu. 

"În două-trei luni mai închidem un proiect foarte important, respectiv conducta de transport apă potabilă Ștefănești-Săveni, care chiar reprezintă o lucrare deosebită având în vedere că e o aducțiune pe o distanță de 38 de kilometri și foarte important pe municipiul Botoșani, lucarea de la Leorda, acea deviere a trei conducte care alimentează municipiul și sperăm astfel să eliminăm disconfortul apărut datorită avariilor. Am finalizat și epurările Vorona și Flămânzi, rămânand contractele care vizează reabilitarea și extinderea rețelelor de distribuție apă și canalizare din Botoșani, Dorohoi, Flămânzi, Frumușica și Vorona-Tudora", a precizat Cătălin Fetcu, directorul tehnic al Nova Apaserv Botoşani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Senator Cristian Achiței: Așternerea straturilor asfaltice, finalizată pe întreaga lungime a DN 28B Botoșani-Tg. Frumos (Foto)

astăzi, 10:21
32

Coșmarul de zeci de ani de pe drumul care leagă Botoșaniul de Tg. Frumos a luat sfârșit. Zeci de politicieni au promis vreme de două decenii repararea drumului care ne leagă județul de re...

România are platformă de promovare a turismului cultural, Botoșaniul figurează pe trei rute!

astăzi, 10:08
35

Turiștii români și străini pot descoperi noi destinații de călătorie din țara noastră, cu ajutorul platformei locale multimedia România Atractivă.Programul România Atrac...

Andone, înaintea meciului cu Mioveni: ”Trebuie să rămânem în Liga 1, indiferent de rezultat, indiferent de evoluție! Nu mă interesează!”

astăzi, 09:37
84

Va întâlni astăzi pe CS Mioveni în dublă manșă, iar turul va avea loc astăzi, de la ora 20:00, sperând și la un public numeros, care să împingă jucătorii de la s...