Campanie anti-România, promovată într-un restaurant din Republica Moldova!

Campanie anti-România, promovată într-un restaurant din Republica Moldova!
Cunoscutul lanț de restaurante "La plăcinte" duce o campanie împotriva României în unele localuri din Republica Moldova. În zonele unde oamenii sunt mai apropiați de Rusia, clienții au găsit pe mese un fel de pliante în limba rusă și în limba romană în care li se spune o istorie originală, potrivit căreia limba vorbită în Republica Moldova este "moldovenească" și nu romană.

Mai mult, potrivit pliantelor, "poporul moldovean ar fi avut de suferit cât timp s-a aflat sub ocupație romanească, fiind apoi eliberat de poporul sovietic".

Este o propagandă specifică partidelor pro-ruse din Republica Moldova. Presa de la Chisinău a scris despre acest gen de propagandă din restaurantele "La plăcinte", promovate, de-alfel, ca restaurante tradiționale.

Răvasul cu istorie – strategie de marketing

De-altfel, potrivit lui Dorin Galben, jurnalist la ziarul Timpul din Chișinău, reprezentanții lanțului de restaurante au declarat că prin acele pliante se încearcă atragerea unei anumite categorii de clienți, și anume a celor care preferă apropierea Republicii Moldova de Federația Rusă.

Un sondaj realizat la sfârșitul anului trecut, arăta că numărul acestora este încă destul de mare dincolo de Prut: cel puțin 50% dintre moldoveni preferau aderarea la Uniunea Vamală, față de 32% care ar opta pentru Uniunea Europeană.

Jurnalistul Dorin Galben spune că pliantele respective se găsesc doar în restaurantele de la periferia capitalei Republicii Moldova, nicidecum în centru, unde clienții sunt pro-Uniunea Europeană și pro-România. Citeste integral pe europafm.ro.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
38

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
82

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
133

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...