VERDICT: Victor Ponta a plagiat, PIERDE titlul de doctor! Reacţia fostului premier: "Va multumesc din inima dragi politruci!"

VERDICT: Victor Ponta a plagiat, PIERDE titlul de doctor! Reacţia fostului premier: "Va multumesc din inima dragi politruci!"
Consiliul Naţional de Atestare a Diplomelor (CNATDCU) a stabilit că premierul VIctor Ponta a plagiat în lucrarea sa de doctorat  Din cei 35 de membri prezenți, au votat pentru verdictul de plagiat 34 și a existat o abținere.

Victor Ponta a obţinut titlul de doctor în iulie 2003, cu teza intitulată "Curtea Penală Internaţională" la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti.

Dupa decizia CNADTCU, Victor Ponta poate contesta rezultatul, in termen de 10 zile.

"Daca aceasta contestatie se va face, se fixeaza o noua comisie de analiza a contestatiei (...) iar ulterior, daca actuala decizie ramane in vigoare, propunerea e inaintata ministrului Educatiei, pentru a da ordinul de retragere a titlului", a precizat acad. Viorel Barbu.

Conform reglementarilor actuale in vigoare, daca decizia finala a CNATDCU ramane de plagiat, ministrul Educatiei trebuie sa emita ordinul pentru retragerea titlului, a confirmat, joi, Biroul de presa al ministerului pentru Ziare.com.

Victor Ponta a reactionat pe Facebook, atacand guvernul Ciolos care "i-a luat doctoratul", dar fara sa dezvaluie daca va contesta sau nu decizia de astazi a CNATDCU.

" (...) Sunt onorat de efortul pe care ditamai Guvernul de tehnocrati l-a facut doar pentru persoana mea - o ordonanta de urgenta doar pentru mine, o Comisie doar pentru mine (cand am primit verdictul de neplagiat in 2012 de la acelasi CNACTDU a mai fost o teza de doctorat examinata in acelasi timp - fac pariu ca nu aveti 'Curaj' sa o revedeti si pe aceea). O hotarare definitiva data in favoarea mea de ICCJ in 2014 ignorata! Va multumesc din inima dragi politruci! (...) ", a postat pe Facebook Victor Ponta.

Comisia Tehnica desemnata sa analizeze teza de doctorat a lui Victor Ponta a fost cea care a stabilit ca acesta a plagiat, verdictul fiind supus votului in sedinta de joi a CNATDCU.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum va arăta programul „Respect pentru pacienți”, anunțat de Lucian Trufin, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Botoșani

astăzi, 11:04
26

„În mandatul doamnei președinte Doina Federovici s-au realizat investiții extraordinare în unitățile medicale din județ. Avem echipamente noi, mobilier nou, saloane curate și c...

Noaptea Muzeelor 2024 la Botoșani, o ediţie aniversară sub semnul protestelor şi grevelor!

astăzi, 10:10
34

Organizatorii au anunţat că sâmbătă, la evenimentul Noaptea Muzeelor, vor fi deschise 253 de obiective în toată ţara, cu cele mai multe în Bucureşti - 55, la Iaşi - 34, T&aci...

Beneficiarii de alocații și indemnizații își vor primi banii începând de luni!

astăzi, 09:19
76

Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- Alocația lunară de plasament;- Alocația lunară de plasament pentru copilul cu handicap;- Indemnizația de sprijin pentru plasament;...