Surse: Un botoşănean va fi noul purtator de cuvant al Guvernului!

Surse: Un botoşănean va fi noul purtator de cuvant al Guvernului!
A fost jurnalist, consilier al premierului Dacian Cioloş, iar acum presa centrală îl prezintă ca fiind cea mai sigură numire pentru postul de purtător de cuvânt al Guvernului, urmând să îl înlocuiască pe Dan Suciu.

Numirea lui Liviu Iolu ar urma să se facă pe 16 iunie. Dan Suciu va reveni la functia de purtator de cuvant al Bancii Nationale a Romaniei.

Născut în 1981, la Dorohoi, Liviu Iolu a fost elev al Liceului Teoretic "Gr. Ghica". În anul 2004 a absolvit Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" Iaşi - Facultatea de Litere. Încă din timpul facultăţii scrie la Opinia studenţească, fiind vreme de 4 ani redactor-şef al publicaţiei ieşene, timp de doi ani activând şi ca redactor la TVR Iaşi.

Dupa terminarea facultatii pleaca in Bucuresti, unde este pe rand redactor, sef de sectie, reporter special si Senior Editor la Evenimentul Zilei. Din 2012 este jurnalist la Adevărul. S-a specializat in reportaj la Lille și Bruxelles.

A castigat Marele Premiu pentru presa scrisa la Gala Clubului Roman de Presa. Anchetele lui Iolu din 2007, despre cei doi romani arestati in Irak, dezvaluiri care au dus la demisia ministrului de externe Mihai-Razvan Ungureanu, au fost apreciate de juriul CRP.

Este căsătorit cu jurnalista Sanda Nicola.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
52

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
94

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...

Razie noctură a polițiștilor rutieri pe străzile din Botoșani! (foto)

astăzi, 13:12
61

În noaptea de 1 spre 2 mai 2024, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, împreună cu Biroul de Ordine Publică, Șecțiile de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani și 3 Hlipiceni și cu poli...