SOLUȚIA găsită pentru rezolvarea situației de la Sanatoriul Podriga! Conducerea DSP chemată la Minister!
EXCLUSIV!

SOLUȚIA găsită pentru rezolvarea situației de la Sanatoriul Podriga! Conducerea DSP chemată la Minister!
Conducerea Direcției de Sănătate Publică Botoșani și șefii Sanatoriului de Neuropsihiatrie de la Podriga s-au întâlnit, miercuri, la Ministerul Sănătății cu un consilier al Ministrului Sănătății și cu reprezentanții mai multor departamente de la Minister, în vederea identificării unei soluții pentru deblocarea situației grave în care se află unitatea spitalicească.

Prezent la întâlnire a fost și Eugen Nechita, primarul comunei Drăgușeni, pe raza căreia se află Sanatoriul.

După ce situația de la Podriga a fost analizată și de oficialii Ministerului, care au fost înștiințați despre ceea ce se întâmplă încă de acum câteva zile, prin memorii trimise de prefectul județului și de președintele Consiliului Județean, s-a găsit o soluție pentru ca Sanatoriul să primească autorizație sanitară de funcționare și pentru a fi reluată finanțarea de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate.

Soluție care ar fi putut fi găsită și la nivel local, dar cei de la Direcția de Sănătate Publică au fost fermi și au spus categoric că legea nu permite variante alternative în  ceea ce privește apa.  Se pare însă că nu de aceeași părere sunt și cei la Ministerul Sănătății.

“S-a găsit o cale de rezolvare prin montarea de purificatoare, până se dă drumul la alimentarea din sursa Prut, pe Master Plan. Cei din Minister prezenți la ședința de miercuri le-au rugat pe doamnele de la Botoșani, de la DSP, să găsească o soluție, dar doamnele au fost în imposibilitatea de a găsi soluția, aveau amnezie probabil. Le-a arătat consilierul domnului ministru Ordonanța de Urgență care spune destul de clar că până când apa este potabilă pentru a fi autorizată sunt alternative, dar nu întrerupi autorizația de funcționare ca să nu mai poată lua bani Sanatoriul de la Casa de Asigurări de Sănătate să se piardă zilnic 80 de milioane de lei vechi. Și domnii de la Minister au spus că râde o țară întreagă de noi, cu ceea ce se întâmplă la Podriga. S-a căzut în cele din urmă de acord să se monteze purificatoare. Montarea acestora va începe joi dimineață la ora 08.00 și sperăm ca până vineri să fie gata", a declarat, pentru Știri.botoșani. ro, Eugen Nechita, primarul comunei Drăgușeni. Acesta a precizat că respectivele purificatoare vor fi închiriate.

De asemenea, reprezentanții Ministerului au transmis șefilor de la DSP Botoșani că poate fi acceptată varianta alimentării cu apă din cisterne, iar DSP este obligat să facă analizele care se impun la fiecare transport.

Contactat telefonic de reporterii Stiri.botosani.ro, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Laurențiu Colintineanu, a declarat: “Ministerul Sanătății urmărește situația și caută să sprijine toate părțile în rezolvarea problemei".

Râmân totuși întrebări care până acum nu și-au găsit răspuns: Cine va plăti pentru pierderile suferite de Sanatoriul de Neuropsihiatrie de la Podriga din momentul în care Direcția de Sănătate Publică a decis să nu mai acorde autorizație de funcționare și de ce nu a fost luată aceeași măsură și la alte instituții care folosesc apa în Săveni din aceeași sursă ca și Sanatoriul?
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un tânăr din Suceava a chefuit bine și s-a urcat la volan, polițiștii botoșăneni l-au pus să sufle în etilotest!

astăzi, 15:25
15

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Mihăileni au oprit pentru control, pe drumul național D.N. 29 C, în comuna Mihăileni, un autoturism condus de un bărbat, de 37 de a...

Bărbat dat afară din locuință după ce și-a agresat concubina în a doua zi de Paște!

astăzi, 14:40
86

În cursul zilei de luni, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Mihăileni au emis ordin de protecție provizoriu față de un bărbat, de 39 de ani, din comuna Vârfu C...

Acoperișul unei case din Botoșani a fost cuprins de flăcări, proprietara a suferit un atac de panică! (foto)

astăzi, 14:06
244

Un incendiu s-a produs, în urmă cu puțin timp, într-o gospodărie de pe strada Ion Pilat, din municipiul Botoșani. Acoperișul unei case s-a aprins de la un scurtcircuit.În mo...