Inspectoratul Şcolar a stabilit centrele de examen pentru Bacalaureat

Inspectoratul Şcolar a stabilit centrele de examen pentru Bacalaureat
Inspectoratul Şcolar Judeţean a stabilit centrele pentru examenul de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie, atât pentru probele orale, cât şi pentru cele scrise. 

Potrivit datelor Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), pentru sesiunea din vară a examenului de Bacalaureat s-au înscris 2.644 de absolvenţi de clasa a XII-a, dintr-o estimare a IŞJ de 3.300 de candidaţi. Elevii care nu s-au înscris la acest examen fie sunt corigenţi, fie au ales să plece în străinătate, la muncă.

Elevii de clasa a XII-a încep, în 13 iunie, sesiunea de vară a examenului de bacalaureat. Prima probă va fi cea de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, care va avea loc între 13 și 15 iunie.

Între 15 și 17 iunie va avea loc proba de evaluare a competențelor lingvistice la limba maternă, în perioada 21 - 24 iunie va avea loc proba de evaluare a competențelor digitatale, urmată de proba de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională, în perioada 27 iunie - 1 iulie.

În data de 4 iulie încep probele scrise, astfel: 4 iulie - Limba şi literatura română (proba E)a), 5 iulie - proba la Limba şi literatura maternă (proba E)b), 6 iulie - proba obligatorie a profilului (proba E)c),  8 iulie - proba la alegere a profilului şi specializării (proba E)d). 

Rezultatele vor fi afişate în data de 12 iulie (până în ora 16,00) şi, în aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţii (între orele 16,00 - 20,00), care urmează a fi soluţionate în perioada 13 - 15 iulie.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 16 iulie. 

Vezi AICI centrele de examen!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie şi Paulin

astăzi, 08:17
23

Pe vremea când Imperiul Roman era condus de împăratul Deciu (249-251), aprig prigonitor al creştinilor, Sfântul Mucenic Petru, un tânăr frumos şi viteaz, a fost prins de p...

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
370

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
389

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...