Controale ale inspectorilor sociali la toate şcolile din judeţ! Vezi ce urmăresc!

Controale ale inspectorilor sociali la toate şcolile din judeţ! Vezi ce urmăresc!
Inspectorii sociali din cadrul Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) efectuează un amplu control la toate unităţile de învăţământ de pe raza judeţului Botoşani.

Potrivit directorului AJPIS, Sebastian Tocariu, verificările au fost dispuse de la nivel central şi vizează dacă unităţile şcolare asigură infrastructura necesară pentru persoanele cu dizabilităţi.

După cum recunosc şi inspectorii sociali acesta este un capitol deficitar, mai ales în mediul rural, în condiţiile în care în anul 2016 încă sunt unităţi de învăţământ care nu au apă curentă iar toaletele sunt în curte.

Directorul AJPIS a precizat că după încheierea acestor verificări, care vor dura până la finalul anului, în primă fază nu se va merge pe aplicarea de amenzi, care pot ajunge până la 10.000 de lei, ci pe consilierea celor responsabili.

“Sunt verificate toate corpurile de clădire ale unităţilor şcolare din judeţ, în sensul accesibilizării acestora pentru persoanele cu handicap. Conform legii ar trebui să aibă două locuri de parcare rezervate pentru persoane cu handicap, rampă de acces în unitate, dacă accesul nu este la nivelul solului, măcar o toaletă accesorizată pentru copii. Vrem să vedem în primul rând măcar preocupare, că sunt interesaţi să caute fonduri. Vrem să le aducem la cunoştinţă ce obligaţii au şi să facă la rândul lor o evaluare măcar să înceapă de undeva", a declarat Sebastian Tocariu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
62

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
95

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
155

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...