Concursul național „Tinerii Dezbat” – etapa regională

Concursul național „Tinerii Dezbat” – etapa regională
Ministerul Educaţiei Naţionale și Cercetării Știinţifice împreună cu Departamentul pentru Relaţii Interetnice, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, Reprezentanţa UNICEF în România și Romanian-American Foundation prin Asociaţia Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică, implementează cea de-a VII-a ediţie a Concursului Naţional Tinerii dezbat.
Concursul Național Tinerii Dezbat este cuprins în Calendarul concursurilor naționale școlare finanțate de către M.E.N.C.Ș., în anul școlar 2015-2016.

Conform Calendarului Concursului național Tinerii Dezbat, în perioada 20-22 mai 2016, se va desfășura etapa regională, în zece centre regionale din ţară.

Echipaje din 15 licee din judeţul Botoșani și din 11 licee din judeţul Suceava se vor întâlni la Colegiul Naţional «A. T. Laurian » din Botoșani, unde se va derula etapa regională a concursului, astfel : echipajele școlilor (3 elevi însoţiţi de un profesor coordonator) vor sosi la centrul regional sâmbătă, 21 mai 2016, înainte de ora 10.00. Prima rundă de dezbateri va începe la ora 12.00. Sferturile de finală, semifinalele și finala se vor desfășura duminică, 22 mai 2016.
                 
Inițiat în 2010 de Ministerul Educației Naţionale și Cercetării Știinţifice, Concursul Național Tinerii Dezbat este cel mai amplu campionat de dezbateri adresat elevilor de liceu din România. Alcătuit din 3 etape competiționale distincte (județeană, regională și națională) și un seminar de formare adresat profesorilor coordonatori, Concursul Tinerii Dezbat invită profesorii alături de elevii lor într-o experiență de învățare a argumentării și de formare a gândirii critice.
       
Concursul Național Tinerii dezbat are drept scop conștientizarea de către tineri a valorilor cetățeniei democratice prin înţelegerea informată a realităţilor sociale, dezbaterea argumentată și exersarea atitudinii tolerante și deschise față de diferenţele sociale, etnice, economice, de sănătate, gen, ş.a., care pot constitui bariere în comunicare.
Pentru acest an, sunt prevăzute spre a fi luate în dezbatere: educaţia civică, materie ce ar trebui să devină obligatorie în programa şcolară pentru liceu; măsuri de toleranţă zero pentru actele de discriminare din şcoli; drepturile copilului - obiect de studiu pentru toţi elevii.

Etapa naţională va avea loc la Zalău, în judeţul Sălaj, în perioada 10-12 iunie 2016.

Menţionăm că, în anul școlar trecut, elevii Andreea-Clara Pricopi, Dana-Ioana Iacob și Iulian-Corneliu Călinescu, de la Colegiul Naţional A. T. Laurian din Botoșani, au obţinut premiul I la etapa naţională a concursului « Tinerii dezbat », de la Miercurea-Ciuc.

Comunicat de presă Inspectoratul Școlar Județean

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 28 de ani din Darabani, prins de polițiști beat la volan!

astăzi, 20:14
72

În cursul zilei de miercuri, 8 mai 2024, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au oprit pentru control, pe drumul public din orașul Darabani, un autoturism condus de un tân...

Scad prețurile la gaze naturale și electricitate, anunțul ministrului Energiei!

astăzi, 19:23
85

„Au fost emise primele facturi pe luna aprilie la gaze şi energie electrică. Faţă de preţul maxim prevăzut de plafon, preţurile facturate la gaze naturale sunt cu până la 25% mai m...

Târgului Meșterilor Populari se va desfășura în perioada 10-12 mai 2024 la Botoșani

astăzi, 18:43
112

În acest an sunt așteptați la Botoșani 84 de meșteri populari din județele: Botoșani, Suceava, Iași, Vaslui, Neamț, Argeș, Mureș, Prahova, Covasna, Maramureș, Harghita și Republica M...