Plângere după vizita organizată de Primăria Botoșani pe șantierul de la Cornișa

Plângere după vizita organizată de Primăria Botoșani pe șantierul de la Cornișa
Ziua Porților Deschise organizată de municipalitate la Parcul de agrement Cornișa s-a lăsat cu o plângere la Biroul Electoral de Circumscripție al Municipiului (BECM) Botoșani.

Plângerea a fost formulată de Filiala PNL Botoșani care a reclamat că s-a încălcat legislația electorală de către candidatul PSD la Primărie, Ovidiu Portariuc, prin organizarea acestui eveniment.

Liberalii au reclamat încălcarea legislației privitoare la transportul public de persoane, la securitatea în muncă și faptul că în acțiune s-ar fi implicat Inspectoratul Școlar Județean. Totodată, cei de la PNL au reclamat faptul că acțiunea a constituit o propagandă electorală iar materialele publicitare ce anunțau această campanie au încălcat legislația privind finanțarea campaniilor electorale.

Membrii Biroului Electoral, în majoritate, au considerat că primele trei puncte ale plângerii nu sunt de competența BECM, ci de competența altor organe ale statului, petentul trebuind să se adreseze acestor organe.

În ceea ce privește ultimele două puncte, membrii Biroului Electoral au considerat că acțiunea, ce fusese inițiată la jumătatea lunii aprilie și trebuia să se desfășoare la sfârșitul lunii aprilie, fiind amânată datorită condițiilor meteo pentru perioada 14-15 mai, nu poate fi considerată ca o acțiune de campanie electorală.

În acest sens, Biroul Electoral a emis o Hotărâre prin care a respins plângerea PNL, ca fiind nefondată.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 28 de ani din Darabani, prins de polițiști beat la volan!

astăzi, 20:14
12

În cursul zilei de miercuri, 8 mai 2024, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au oprit pentru control, pe drumul public din orașul Darabani, un autoturism condus de un tân...

Scad prețurile la gaze naturale și electricitate, anunțul ministrului Energiei!

astăzi, 19:23
45

„Au fost emise primele facturi pe luna aprilie la gaze şi energie electrică. Faţă de preţul maxim prevăzut de plafon, preţurile facturate la gaze naturale sunt cu până la 25% mai m...

Târgului Meșterilor Populari se va desfășura în perioada 10-12 mai 2024 la Botoșani

astăzi, 18:43
52

În acest an sunt așteptați la Botoșani 84 de meșteri populari din județele: Botoșani, Suceava, Iași, Vaslui, Neamț, Argeș, Mureș, Prahova, Covasna, Maramureș, Harghita și Republica M...