Fără precedent, într-un oraş din România: Toţi agenţii de la Poliţia Rutieră au fost reţinuţi!

Fără precedent, într-un oraş din România: Toţi agenţii de la Poliţia Rutieră au fost reţinuţi!

   Mediafax

Asupra agenţilor de poliţie reţinuţi exista suspiciunea că, din 2015 şi până în prezent, ar fi pretins şi primit diverse sume de bani de la conducători auto pentru a nu aplica măsurile legale în cazul unor abateri constatate în trafic.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş a formulat, miercuri, propunere de arestare preventivă în cazul celor şapte agenţi ai Poliţiei Rutiere Reghin, faţă de care a fost pusă în mişcare acţiunea de urmărire penală pentru infracţiuni de luare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual sau complicitate la aceste infracţiuni, toate în formă continuată.

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, cei şapte agenţi de poliţie au fost reţinuţi în urmă cu o zi, şase dintre aceştia pentru luare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual toate în formă continuată, iar unul pentru luare de mită în formă continuată, complicitate la abuz în serviciu în formă continuată şi complicitate la fals intelectual în formă continuată, relateaza Money.ro.

În data de 18 aprilie, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Mureş, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, au efectuat 11 percheziţii, dintre care una la sediul Poliţiei Municipiului Reghin, pentru probarea unor infracţiuni de luare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual.

Potrivit unui comunicat de presă dat publicităţii la acea dată de DGA-SJA Mureş, în cauză erau vizaţi şapte agenţi de poliţie din cadrul Biroului de Poliţie Rutieră, asupra cărora exista suspiciunea că, din 2015 şi până în prezent, ar fi pretins şi primit diverse sume de bani de la conducători auto pentru a nu aplica măsurile legale în cazul unor abateri constatate în trafic.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sindicatele din Învățământ nu vor pentru profesori salarii diferențiate după performanță!

Joi, 16 Mai 2024
96

Sindicatele din Învățământ au început negocierile cu Ministerul Educației pentru criteriile care vor sta la baza salarizării diferențiate a profesorilor. Amintim că pe 1 april...

Un incendiu provocat de o oală uitată pe foc a creat panică într-un bloc din Botoșani!

Joi, 16 Mai 2024
332

La caz s-au deplasat, în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani cu autospecială de stingere cu apă și spumă și una de descarcerare, dar și o ambulanță aparți...

Sucevean amendat la Botoșani pentru transport ilegal de lemne!

Joi, 16 Mai 2024
51

În cursul zilei de miercuri,15 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control, pe drumul comunal din comuna Havârna, o autoutilitară...