Măsuri sporite în municipiu: Mai mulți polițiști în civil și controale la zonele de agrement!

Măsuri sporite în municipiu: Mai mulți polițiști în civil și controale la zonele de agrement!
Structurile Ministerului Afacerilor Interne de la nivel local, împreună cu polițiștii locali, au stabilit un plan de măsuri pentru perioada premergătoare Paștelui, dar și pentru perioada sărbătorilor, fiind intensificate activitățile de patrulare și suplimentate efectivele de polițiști care vor acționa pe străzile din municipiu.

Aceste măsuri au fost prezentate, marți, în cadrul ședinței Autorității Teritoriale de Ordine Publică. Ioan Onuțu, directorul Poliției Locale, a precizat că se va interveni atât pentru fludizarea traficului, cât și pentru depistarea celor care practică comerțul ilegal.

“La nivelul Poliției Locale a fost întocmit un plan de măsuri având în vedere complexitatea activităților ce sunt organizate și desfășurate pe raza municipiului Botoșani în această perioadă. În strânsă colaborare cu Poliția Rutieră vom desfășura activități de fluidizare a circulației în zonele comerciale pentru a crea posibilitatea unui trafic decent. De asemenea, am luat măsuri ca în zona piețelor serviciul de activitate comercială să identifice acele persoane care nu practică un comerț legal. Avem în atenție ca în zonele de agrement să identificăma acele persoane care nu respectă legea picnicului, curățenia", a spus Ioan Onuțu.
 

Și polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani vor acționa pentru menținerea siguranței și ordinii publice, alături de jandarmi și polițiștii locali.

“Am dispus o prezență mai activă a polițiștilor îmbrăcați în uniformă pentru perioada premergătoare sărbătorilor pascale prin locurile aglomerate precum și lucrători în civil pentru combaterea fenomenului furturilor din buzunare. Lucrătorii de Poliție Rutieră vor asigura fluența traficului rutier având în vedere că se întorc și concetățeni din alte țări", a spus Marcel Burlacu, adjunctul șefului Poliției Municipiului Botoșani.

Pentru prevenirea producerii unor situații de urgență vor fi la datorie în această perioadă și lucrătorii Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență.

“Avem asigurate măsuri de supraveghere atât cu personalul din cadrul inspecției cât și al subunităților de intervenție, am luat în calcul în primul rând zonele unde vor fi aglomerări mai mari de persoane, mă refer la Mănăstirile Zosin, Vorona, Gorovei și Popăuți, iar în cele trei zile de Paști vom face activități comune cu jandarmii și Direcția Silvică pentru a vedea în ce măsură sunt respectate reglementările privind utilizarea focului deschis în spații deschise, respectiv la zonele de picnic", a menționat col. Cristian Amarandei, șeful ISU Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

Luni, 6 Mai 2024
178

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

Luni, 6 Mai 2024
367

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

Luni, 6 Mai 2024
101

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...