Primarii din județ se plâng de numărul prea mic de polițiști

Primarii din județ se plâng de numărul prea mic de polițiști
Deficitul de personal de la secțiile de poliție din mediul rural a fost un subiect adus în discuție în cadrul ședinței Autorității Teritoriale de Ordine Publică, de marți.

Primarul comunei Ungureni, Ilie Ivanache, a spus că în comuna pe care o conduce se impune suplimentarea numărului agenților de poliție, în condițiile în care s-a ajuns în situația ca în anumite perioade să fie la nivelul întregii comune un singur polițist.

“Pe timpul lui Ceaușescu și după Revoluție au fost în jur de 7-8 posturi la Poliție. Nu știu ce s-a întâmplat că sunt acum numai patru posturi. Acum două-trei săptămâni era un singur agent la Poliție la comuna Ungureni, la 12 sate. Unul este detașat la Vorniceni, șeful de post era în spital, încă un agent, și foarte greu a fost o săptămână. Dacă pe viitor vor mai fi polițiști să se mai mărească un pic numărul că sunt comune cu două trei sate și au trei agenți", a afirmat primarul comunei Ungureni.

Cms. șef Viorel Șerbănoiu, adjunctul șefului Inspectoratului de Poliție, a precizat că după recrutările care se vor face din sursă externă toți agenții nou angajați vor lucra în mediul rural.

“Noi avem organigrama Inspectoratului pe care mergem, la posturile de poliție, și la Ungureni care este o comună mare, sunt patru posturi de agenți, sunt prevăzute în statul de funcții. Un agent de acolo a fost delegat la Vorniceni pentru că avem o problemă acolo, dar asta deja de știe. Suntem acum în plin proces de a angaja cadre, recrutare din sursă externă, 51 de agenți care merg toți în rural, și astfel completăm schema de personal", a precizat Șerbănoiu. 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Se întâmplă lângă noi: Tânăr din Suceava, victimă a înșelătoriei online, ce recomandă oamenii legii!

astăzi, 10:43
73

Sâmbătă,18.05.2024, ora 10:15, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată de către un tânăr despre faptul că a fost înșelat cu suma de 900 lei de către o persoan...

Cine e profesorul Daniel Botezatu?

astăzi, 09:15
115

Începând din 1884, când piesa „O scrisoare pierdută”, a lui Caragiale, a fost pusă în scenă, celebra întrebare a cetățeanului turmentat, „Eu pentru...

LOC DE DAT CU… EPIGRAMA (302)

astăzi, 08:42
39

După ce am citit câteva cărţi valoroase  de epigrame scrise de George Eftimie, am în faţă, de data aceasta, un volum de poezii: „Reverberaţii din Ţara Luanei” (Edit...