Starea ingrijoratoare a drumurilor. Google a vrut sa fotografieze un drum din Botosani, insa dupa numai 1 km a renuntat

Starea ingrijoratoare a drumurilor. Google a vrut sa fotografieze un drum din Botosani, insa dupa numai 1 km a renuntat

   Captura Stirile Pro TV

Drumurile publice din Romania sunt imbatranite si degradate. Avem peste 32.000 de kilometri de sosea care nu au fost asfaltati niciodata.
 
Iar aproape jumatate dintre drumurile asfaltate, adica peste 24.000 de kilometri, au durata de serviciu depasita. Altfel spus, ar avea nevoie de reparatii urgente, dar niciodata nu sunt bani pentru asta.

In Romania, avem 86.000 de kilometri de drumuri publice. Dintre acestea, aproape 33.000 de kilometri sunt drumuri modernizate si 21.000 sunt in categoria "cu imbracaminti rutiere usoare". Cu alte cuvinte, au doar un strat de asfalt asternut direct pe pamant, de regula drumuri judetene si comunale.

Partea proasta este ca peste 41 la suta din drumurile modernizate au durata de serviciu depasita, adica ar trebui reparate urgent.

Aceeasi durata de serviciu depasita o regasim si pe mai mult de jumatate din drumurile judetene si comunale.
Insa, pentru aproape 40 la suta din drumurile din Romania nu poate fi vorba de o reasfaltare, pentru ca pur si simplu nu au vazut asfalt niciodata. Avem peste 22.000 de kilometri de drumuri pietruite si 10.000 de kilometri de drumuri de pamant. In cea mai mare parte sunt drumuri judetene si, in special, comunale.

Dar nu in totalitate... Datele statistice arata ca nu toata reteaua de 17.000 de kilometri de drumuri nationale este asfaltata. Este greu de imaginat, dar in anul 2015 mai exista 201 kilometri de drumuri nationale pietruite si 15 kilometri de drum national de pamant. Este vorba de Drumul National 24C Radauti-Prut - Manoleasa, din judetul Botosani, al carui traseu este paralel cu raul Prut. Cei de la Google au fotografiat acest drum pentru functia StreetView, insa dupa un kilometru au renuntat.

Sursa: Stirile PRO TV 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Astăzi este (și) ziua salvatorilor din întreaga lume: La mulți ani, bravi pompieri!

astăzi, 08:54
24

Pe 4 mai se sărbătorește Ziua Internațională a Pompierilor. Ei sunt cei care aduc speranță atunci când totul pare pierdut Indiferent de limba pe care o vorbesc, de naționalitate sau de c...

Calendar Ortodox: Sfânta şi Marea Sâmbătă; Sf. Mc. Pelaghia; Sf. Monica, mama Fericitului Augustin

astăzi, 08:17
20

Pelaghia era o fecioară foarte frumoasă, înţeleaptă şi plină de frica lui Dumnezeu, şi însuşi fiul împăratului se logodise cu ea. Auzind sfânta de la creştini de M&ac...

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
525

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...