Decizia Curții de Conturi privind salariile directorilor de la Urban Serv, CONTESTATĂ!

Decizia Curții de Conturi privind salariile directorilor de la Urban Serv, CONTESTATĂ!
Decizia Curții de Conturi care prevede restituirea sumelor încasate nelegal de directorii societății Urban Serv, constând în salarii și tichete de masă, a fost contestată.

Directorul Urban Serv, Simion Drelciuc, susține că în ceea ce îl privește a restituit deja contravaloarea tichetelor de masă care i-au fost imputate, fiind vorba de 4.663 de lei.

Legat de diferențele salariale considerate de auditorii Curții de Conturi ca fiind încasate în mod necuvenit, atât de directorul general, cât și de directorul adjunct, și cel economic, s-a formulat contestație la decizia de recuperarea dispusă de Curtea de Conturi, iar dacă răspunsul va fi unul nefavorbail societății de salubritate se va deschide o acțiune în instanță.

“La decizia dată de Curtea de Conturi am făcut o nouă contestație și funcție de măsurile care vor fi dispuse, dacă vor fi acceptate sau nu, decidem dacă mergem mai departe în justiție cu punctul notru de vedere. În ceea ce mă privește eu am achitat deja contravaloarea tichetelor de masă. Ceilalți colegi ai mei vor aștepta rezultatele contestației privitor la salarii și la drepturile conform contractului colectiv de muncă. La ei sunt mai mari sumele având în vedere că erau încadrați pe contract colectiv de muncă și au beneficiat de prevederile acestuia. Curtea de Conturi a interpretat că dumnealor nu aveau voie să fie directori cu contract individual de muncă, ci cu contract de mandat. Consiliul de Administrație a luat măsuri și a făcut contract de mandat", a declarat Simion Drelciuc.

Directorul Urban Serv a precizat că în cazul în care toate contestațiile vor fi respinse, în baza unui plan de măsuri se va recupera prejudiciul stabilit de Curtea de Conturi, prin rețineri lunare din salariu. Sumele ce trebuie restituite se ridică la câteva mii de lei în cazul fiecărui director.

Curtea de Conturi a stabilit ca până la dtaa de 30 iunie 2016 să fie recuperate toate sumele încasate nelegal de directorii societății de salubritate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

PSD Botoșani: Primarul Cosmin Andrei anunță încă două creșe noi, în zona fostului Obor și în ANL Șoseaua Iașului, după creșa deschisă anul trecut în ANL Cișmea

astăzi, 11:33
14

Administrația Cosmin Andrei a reușit să construiască și să deschidă prima creșă nouă în municipiul Botoșani din ultimii 34 de ani. Este vorba de creșa din cartierul ANL Cișmea, care...

Exercițiu de pregătire cu 100 de polițiști din România și Republica Moldova, desfășurat la Botoșani! (foto)

astăzi, 11:20
25

Aproximativ 100 de polițiști din cadrul structurilor de intervenție participă, începând de astăzi, la exercițiul de antrenament integrat organizat de Inspectoratul de Poliție Județ...

Ei sunt pompierii care au intervenit la incendiul izbucnit, duminică seară, într-un apartament din Botoșani!

astăzi, 10:50
141

Aceștia sunt doar câțiva dintre pompierii care au intervenit, duminică seară, pentru stingerea incendiului izbucnit în apartamentul de pe strada Vârnav, din municipiul Botoșani....