Sute de copii şi-au lăsat numele pe copăceii plantaţi pe versantul Pacea FOTO, VIDEO

Sute de copii şi-au lăsat numele pe copăceii plantaţi pe versantul Pacea FOTO, VIDEO
Mare entuziasm pe versantul de la Pacea joi dimineaţă, când sute de elevi de şcoală, profesori, silvicultori şi "curioşi" au declanşat o amplă campanie de plantare de puiet de-a lungul gardului ce limitează cimitirul.

Acţiunea, organizată de Primăria Botoşani, Inspectoratul Şcolar Botoşani şi Direcţia Silvică, s-a bucurat de largul concurs al elevilor de la mai multe şcoli din municipiu, fericiţi nu neapărat că vor avea peste ani un copac ce le va purta numele şi pe care îl vor putea revendica, ci şi că vor reuşi să "scape" de câteva ore pe care le vor petrece în aer liber.

În atari condiţii, peste 500 de copii de gimnaziu şi liceu au răspuns invitaţiei Inspectoratului Şcolar.

"Noi doar am trimis invitaţii în şcoli şi ne-a surprins numărul mare al elevilor care au răspuns invitaţiei", spunea Mihaela Huncă, inspectorul şcolar general.

La acţiune a participat şi primarul Ovidiu Portariuc şi consilieri de-ai săi, care au ajutat copiii, dar şi ziariştii, la plantat copacii.

"Acesta este doar începutul unei acţiuni şi vrem ca în fiecare an copiii din Botoşani să participe la o acţiune de acest gen în care să plantăm între 500 şi 1.000 de copaci. E necesară extinderea suprafeţei verzi, nu numai în interiorul municipiului, ci şi în zonele periferice sau limitrofe. Vom căuta şi alte zone, însă am început aici pentru că aici este deja un proiect realizat, Parc Aventura, şi de aceea am intervenit pe această bandă. Vreau să cred că scopul acţiunii va fi îndeplinit şi că vom transmite copiilor aceste valori ecologiste, dragostea pentru natură, pentru copaci, pentru tot ce înseamnă viaţă", a declarat primarul Ovidiu Portariuc.

Întrebat de ce s-a ales o zi din timpul săptămânii (atunci când elevii sunt la cursuri) şi nu una din weekend, primarul a susţinut că s-a sfătuit cu conducerea Direcţiei Silvice şi că ar fi existat doar o "fereastră" de câteva zile până la încheierea perioadei propice plantărilor.

"Am ţinut decizia ţinând cont şi de evoluţia meteo, ne-am uitat pe prognoză şi în weekend se schimbă din nou vremea şi profităm de această fereastră. Am decis în două-trei zile, ne-am organizat şi mă bucur că am reuşit să facem acest pas", a adăugat Ovidiu Portariuc.

În total, Direcţia Silvică a pus la dispoziţie 800 de puieţi de stejar, paltin, frasin şi cireş, precum şi molid.
 
 













 

 

Spune-ne opinia ta