Judeţul Botoşani va avea cu patru consilieri locali mai puţin după alegerile din vară

Judeţul Botoşani va avea cu patru consilieri locali mai puţin după alegerile din vară
Conform unui ordin emis de prefectul Dan Nechifor, numărul consilierilor locali din judeÅ£ul BotoÅŸani va suferi câteva modificări după scrutinul din iunie.

Aceasta pentru că, aÅŸa cum arată datele statistice transmise de specialiÅŸti, numărul de locuitori din 8 comune ale judeÅ£ului s-a modificat suficient de mult încât să ducă la stabilirea unei alte structuri a consiliului local.

Este vorba despre comuna Adăşeni, care în loc de 11, îÅŸi va alege 9 consilieri, dar ÅŸi de comunele Răuseni, Santa Mare ÅŸi VlăsineÅŸti, care nu vor mai avea 13, ci 11 consilieri locali, în timp ce legislativul comunal din Vlădeni nu va mai avea 15, ci doar 13 membri.

Sunt ÅŸi unităţi administrative în care datele constatate de DirecÅ£ia de Statistică, la începutul anului 2016, arată o creÅŸtere a populaÅ£iei. De aceea la BăluÅŸeni ÅŸi CurteÅŸti vor fi aleÅŸi cu doi consilieri locali mai mult decât în 2016, numărul acestora ajungând astfel la 15 consilieri, în timp ce în comuna CoÅŸula creÅŸterea va duce la un consiliu local de 13 membri.

Conform ordinului prefectului apare ÅŸi o schimbare în ceea ce priveÅŸte structura Consiliului JudeÅ£ean, acesta având acum 33 de membri. Modificarea se explică, însă, prin includerea preÅŸedintelui de CJ în rândul consilierilor judeÅ£eni, conform noutăţilor legislative pe baza cărora se va desfăşura runda de alegeri din vara acestui an. 

Comunicat de presă Instituția Prefectului

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
45

Înaintea sărbătorilor pascale, poliÈ›iÈ™tii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale È...

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
45

 Cu multă dorire în suflet pentru viaÅ£a monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată ÅŸcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
300

Proiectul de lege care propune eliminarea obligaÈ›iei părinÈ›ilor singuri de a lucra în ture de noapte È™i precizează că aceÈ™tia pot lucra doar dacă îÈ™i doresc a fost votat favorabil...