Cum ar putea fi stabilite salariile anagajaților din învățământ, în locul criteriilor de performanță!

Cum ar putea fi stabilite salariile anagajaților din învățământ, în locul criteriilor de performanță!
Sindicaliștii din educație cred că salariile angajaților din sistem nu vor putea fi stabilite în baza unor criterii de performanță.

În cursul săptămânii trecute a avut loc la București o întâlnire între liderii de sindicat din învățământ și reprezentanții Ministerului Educației pe marginea acestui subiect, urmând a se întruni o comiei interministerială care să analizeze aceste principii în baza cărora se dorește stabilirea lefurilor dascălilor.

“Cred că legea salarizării pe criterii de performanță în învățământ nu va fi adoptată cu stabilirea salariilor funcție de criterii de performanță ci salariile de bază vor fi cele din grilă, urmând ca o diferențiere să poată fi acordată prin premii având în vedere că a fost reglementat și în vechiul proiect un fond de premiere de 5%, de aici să vină diferențiere. Salarizarea în învățământ pe criterii de performanță nu există nicăieri. Ar fi foarte greu de cuantificat performanța asta, nu poate să existe o grilă în care să introduci toți profesorii și să stabilești salariile, e foarte greu", a precizat Liviu Axinte, președintele Ligii Sindicatelor din Învățământ Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta