Zeci de migranţi prinşi după ce au intrat ilegal în judeţ!

Zeci de migranţi prinşi după ce au intrat ilegal în judeţ!
În anul 2015, la frontiera cu R. Ucraina, în zona de competență a SPF Dorohoi și SPF Darabani, au fost înregistrate 14 cazuri în domeniul migraţiei ilegale, fiind descoperite 40  persoane provenind din Siria, Afganistan, Sri Lanka, Bangladesh, R. Moldova şi R. Ucraina, care au incercat sa treaca ilegal frontiera in tara noastra.

În toate cazurile s-au intocmit lucrari penale si cei in cauza au fost predati autoritatilor de frontiera din Ucraina.
        
În data de 21 noiembrie 2015, în jurul orei 05.00 un echipaj format din poliţişti de frontieră din cadrul S.P.F. Darabani – I.T.P.F. Iaşi au depistat, pe raza localităţii de frontieră Oroftiana, trei cetăţeni de culoare care nu îşi justificau prezenţa în zonă, fără documente de identitate şi care vorbeau limba engleză.

Cei trei bărbaţi au fost conduşi la sediul sectorului pentru cercetări, iar în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că doi dintre aceştia sunt cetăţeni din Sri Lanka şi unul este cetăţean somalez, care au trecut ilegal frontiera de stat dintre Ucraina şi România, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

În baza acordului încheiat cu Ucraina, migranţii au fost predaţi autorităţilor de frontieră ucrainene, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

Luni, 6 Mai 2024
168

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

Luni, 6 Mai 2024
322

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

Luni, 6 Mai 2024
74

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...