Urban Serv vrea să modifice perioadele de concesiune a locurilor de veci. Vezi ce propune!

Urban Serv vrea să modifice perioadele de concesiune a locurilor de veci. Vezi ce propune!
Conducerea societăţii Urban Serv vrea să propună Consiliului Local modificarea regulamentului în ceea ce priveşte concesionarea locurilor de veci din cele două cimitire din municipiu.

Una dintre modificările propuse este legată de perioada de concesionare a unui loc de veci. În prezent sunt patru perioade şi se doreşte reducerea numărului acestora la două.

“Avem patru perioade de concesionare, respectiv 7, 15, 25 şi 40 de ani. Vrem să propunem să se facă concesiunea pe 7 şi 25 sau 30 de ani. În urma controlului Curţii de Conturi trebuie evidenţiate pe fiecare perioadă sumele încasate, o parte se reţin de Urban Serv, o parte se virează către Primărie. Este greu să ţii toate aceste evidenţe, plus pe fiecare persoană în parte, sunt peste aproape 25.000 de locuri de înhumare", a precizat Simion Drelciuc, directorul Urban Serv.

O altă modificare ce se doreşte a fi făcută este legată de persoanele care pot concesiona un loc de veci. Directorul Urban Serv a precizat că sunt persoane singure care nu au rude sau moştenitori şi doresc să concesioneze un loc de veci cât sunt în viaţă. 
 
“Sunt persoane în vârstă care vin şi ne roagă să concesionăm locuri de veci. Nu avem acum această posibilitate de a concesiona celor în viaţă şi vom propune Consiliului Local să apară în regulament şi această prevedere în aşa fel încât la persoane peste o anumită vârstă, care nu au rude, copii, moştenitori, să încercăm să le rezolvăm. Acum locurile de veci se concesionează numai rudelor celor decedaţi şi se fac reconcesiuni la cei în viaţă", a spus directorul Urban Serv. 

 

Spune-ne opinia ta