Botoșănenii care locuiesc pe strada Maramureș, nevoiți să intre în mocirla pentru a ajunge acasă: "E jale! Este o bataie de joc" - FOTO

Botoșănenii care locuiesc pe strada Maramureș, nevoiți să intre în mocirla pentru a ajunge acasă: "E jale! Este o bataie de joc" - FOTO
"Nici cei cu taxiurile nu trec. Am inteles ca saptamana trecuta a ramas o masina blocata acolo in mocirla. E jale. Ploua si nu are unde sa se scurga apa acolo, pentru ca trotuarele sunt inalte si gurile de scurgere la fel". Lucrările privind reabilitarea străzii Maramureş, din municipiul Botoșani, au fost sistate, după ce Primaria Botoșani a reziliat contractul cu firma Delta Con, în urma întarzierilor.

Lucrările ar fi trebuit finalizate până la data de 30 septembrie, dar au fost realizate doar în procent de 44%, potrivit reprezentanţilor Primăriei Botoşani.

Lucrările care au mai rămas de executat vor fi continuate de o altă firmă, care însă va fi desemnată în urma unei licitaţii.

Până atunci însă, botoșănenii care locuiesc în zonă trebuie să suporte mocirla și gurile de canal înalte, situatia devenind insuportabila mai ales în perioadele ploioase.

O femeie, care trebuie să circule zilnic prin mocirlă, a sesizat redacția Stiri.Botosani.ro și spune că reprezentații Primăriei Botoşani au promis că vor pune o mașină cu piatra măcar pentru a se putea circula, insa nu s-a intamplat nimic.

"A fost un vecin de-al nostru in audienta, in numele tuturor celor care locuiesc aici si au promis ca saptamana care urmeaza o sa trimita o masina cu piatra. Nu au mai pus si e foarte greu. Nici cei cu taxiurile nu trec. Am inteles ca saptamana trecuta a ramas o masina blocata acolo in mocirla. E jale. Ploua si nu are unde sa se scurga apa acolo, pentru ca trotuarele sunt inalte si gurile de scurgere la fel. Este o bataie de joc si chiar sunt foarte revoltata. Am si copil mic, trotuarele alea sunt foarte inguste. Cand treci cu căruțul, la fiecare intrare in curte se ingusteaza trotuarul si efectiv nu poti trece", ne-a declarat femeia. 

Reprezentantii Primariei Botoşani spun ca nu s-a intervenit pana acum pentru ca au fost zilele in care a nins, dar dau asigurari ca se va pune piatra in cel mai scurt timp.

"În momentul de față proiectantul actualizează listele de cantități, iar după ce se va finaliza se va organiza licitația pentru lucrările care au mai rămas de executat pe strada Maramureș. Acolo din câte știu mai sunt niște movile cu piatră și va fi împrăștiată în zilele următoare și dacă va mai fi nevoie vom mai duce pentru a fi practicabile condițiile de a se circula pe această stradă", ne-a precizat Cornel Herghelegiu, directorul Direcției de Dezvoltare Locală din cadrul Primăriei Botoșani.












 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Post vacant într-o parohie din Botoșani, se caută preot pentru 230 de familii!

astăzi, 12:42
258

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat, pe 3 mai 2024, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc condiții...

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

astăzi, 10:52
283

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local....

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
1125

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând școala din ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să...