Un consilier județean acuză: "Repartizarea banilor pentru drumuri s-a făcut pe criterii politice! Unii dintre noi nu am înțeles nimic!"

Un consilier județean acuză: "Repartizarea banilor pentru drumuri s-a făcut pe criterii politice! Unii dintre noi nu am înțeles nimic!"
Unul dintre cei mai critici consilieri județeni în cadrul ședinței extraordinare de joi, şedinţă în cadrul căreia s-au împărțit banii pentru drumuri și pentru echilibrarea bugetelor locale, a fost Dorin Ciuștea. Acesta i-a acuzat pe cei din Executivul Consiliului Județean că au alocat fondurile către unitățile administrativ-terioriale "doar pe criterii politice".

În susținerea afirmațiilor sale, Ciuștea a venit și cu câteva exemple.

“Așa cum ați procedat și la hotărârea din luna septembrie, după părerea mea, repartizarea este nelegală pentru că nu ați ținut cont de niște criterii prevăzute de lege, cu toate că în expunerea de motive ați stabilit niște punctaje și niște criterii referitoare la modul cum cred că ați gândit să repartizați banii. Aceste criterii nu se regăsesc sub nicio formă la anexele din proiectul de hotărâre. Orașul Bucecea are 6,7 km de drumuri proaste și îi dați 38.000 de lei. Comuna Viișoara are tot 6,7 km și îi dați 130.000 de lei. Unde sunt criteriile la care faceți trimitere în raportul de specialitate?", a spus Dorin Ciuștea.
 
În plus, acesta și-a manifestat nemulțumirea vizavi de faptul că s-au repartizat mult prea tarziu fondurile venite de la Guvern și nu va exista timpul suficient pentru a fi cheltuite.  

“Vreau să îmi exprim nemulțumirea pentru faptul că ședința de astăzi se desfășoară foarte târziu, după părerea mea. Hotărârea de Guvern a apărut la începutul lunii noiembrie, dvs. ați mai ținut încă două săptămâni și nu înțeleg de ce, pentru că procedura era destul de simplă, inclusiv repartizarea se baza pe un calcul matematic și lucrurile trebuiau să meargă mult mai repede în așa fel încât și primăriile să își rectifice bugetele să se poată apuca de treabă că acuși vin colindătorii și apoi dăm banii și nu mai facem nimic", a mai spus consilierul județean.

Ciuștea a atras atenția că sunt primării care au primit sume consistente și în luna septembrie, dar acum vin și cer bani pentru aceleași drumuri. 

“În luna septembrie, la Știubieni am dat aproape 4 miliarde de lei, avea 10,8 km de drumuri proaste. Acum vine tot cu 10,8 km și îi mai dăm încă două miliarde. Nu am să votez acest proiect de hotărâre, repartizarea s-a făcut doar pe criterii politice și îmi pare rău că unii dintre noi nu am înțeles nimic din ceea ce s-a întâmplat în România în ultima vreme", a conchis Dorin Ciuștea.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Rareș Prisacariu, printre prezentatorii unei gale la care nominalizați sunt Patriarhul României, președintele Academiei și Leon Dănăilă!

astăzi, 08:45
37

Ediția a XIII-a a Premiilor Radar de Media, sub genericul „Valori Contemporane”, va avea loc la Sala Luceafărul din bucurești, pe 11 iulie 2024.Printre nominalizații la categoria P...

Oficial de la MapN, despre aparatul de zbor fără pilot descoperit în județul Botoșani: ”A rezultat că...”

astăzi, 08:18
165

Cu privire la informațiile referitoare la aparatul de zbor fără pilot descoperit în luna februarie în județul Botoșani, Biroul de presă al MApN face următoarele precizări:&Icir...

Sfințire de paraclis și hram la Mănăstirea Coșula. Ierodiacon hirotonit preot, starețul a primit ”Crucea Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv” (Foto)

astăzi, 07:42
191

Slujba de sfințire a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, dimpreună cu Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, și ...