Partidul condus de Liviu Dragnea vrea marirea cu 10% a salariilor pentru toti bugetarii de la 1 decembrie
NEWS ALERT

Partidul condus de Liviu Dragnea vrea marirea cu 10% a salariilor pentru toti bugetarii de la 1 decembrie
PSD a depus un amendament in comisiile reunite de Munca din Camera Deputatilor prin care cere cresterea cu 10% a salariilor tuturor bugetarilor de la 1 decembrie 2015. PSD a depus amendamentul la OUG care prevedea cresterea salariilor in sistemul medical.
Amendamentul care ar da o lovitura uriasa bugetului pe 2016 a fost votat de coalitia PSD-UNPR-ALDE si urmeaza sa intre maine la vot in plenul Camerei Deputatilor, care este camera decizionala, scrie Hotnews.

"PSD a venit peste noapte, pe genunchi, fara nicio fundamentare si in cel mai populist mod cu un amendament prin care de la 1 decembrie 2015 cresc toate salariile bugetarilor cu 10%, desi in actul normativ care era discutat se prevedea doar cresterea salariilor in sistemul medical si cel de asistenta sociala cu 25%, masura pe care PNL a si sprijinit-o de altfel. PNL s-a abtinut la votul pentru cresterea otova cu 10% a salariilor din sistemul bugetar pentru ca initiatorii nu au venit cu niciun argument care sa ne asigure ca aceasta crestere este sustenabila si nu doar o noua manevra de campanie electorala a PSD. Am avut in vedere ca la acest moment tara are doar un guvern interimar, ca nu avem inca un proiect de buget pe 2016 trimis in Parlament, ca nu avem o lege a salarizarii unitare si niciun acord cu institutiile financiare internationale", a precizat deputatul Claudia Boghicevici (PNL), membru in comisia de munca.

Potrivit calculelor prezentate de Claudia Boghicevici, impactul asupra bugetului daca se aplica aceasta crestere de 10% va fi de 2,2 miliarde de lei in 2016. Ceea, ce, impreuna cu cresterile de salarii deja aprobate in sistemul sanitar si in educatie, ar duce la o crestere a deficitului bugetului de stat de 0,7% din PIB.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
29

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...

ISU Botoșani, îndemn la respectarea regulilor de prevenire a incendiilor cu ocazia pregătirilor de Paște!

astăzi, 13:17
19

Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit. De aceea, ISU Botoșani recomandă:- Nu lăsaţi mâncarea pe...

Expoziție-concurs dedicată Sărbătorilor Pascale la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 12:16
38

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” (Filiala Primăverii) Botoșani invită iubitorii de frumos să admire expoziția - concurs  „Lumină din lumină".Organizată d...