Liderul SIP Botoșani, după discuțiile cu oficialii Ministerului Educației și ai Guvernului: "Va fi o creștere a salariilor"

Liderul SIP Botoșani, după discuțiile cu oficialii Ministerului Educației și ai Guvernului: "Va fi o creștere a salariilor"
Reprezentanții celor trei federații sindicale din învățământ s-au întâlnit la sfârșitul săptămânii trecute, la București, cu oficialii Guvernului, ministrul educației, ministrul muncii, ministrul de finanțe și ministrul de la dialog social.

Întâlnirea a vizat analiza propunerii Guvernului de mărire a salariilor cu 10% începând cu 1 decembrie și plata tuturor hotărârilor judecătorești din 2016 în cursul acestui an.

Propunerea Executivului este ca salariile personalului din învățământ să fie majorate cu 10%, dar sindicaliștii cer o creștere de 15%.

“Sindicaliștii au cerut o mărire a salariilor cu 15% de la 1 noiembrie. Toate acestea ar fi un avans la aplicarea noii legi de salarizare unice a bugetarilor care se încearcă să se aplice cu 1 decembrie sau 1 ianuarie. Rezultatul îl vom vedea după execuția bugetară din septembrie, cert este că va fi o creștere, nu știm exact dacă 10, 15%, dacă se aplică legea de la 1 decembrie sau de la 1 ianuarie pentru că au explicat cei care lucrează la această lege trebuie văzut mai întâi impactul bugetar", a spus Iuliana Nacu, președintele Sindicatului Învățământului Preuniversitar din Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

PSD Botoșani : „Lumina Sfântă să vă călăuzească pretutindeni, cu liniște și pace în suflet!”

astăzi, 13:09

Să întâmpinăm cu bucurie Sărbătoarea Paștelui și să împărtășim împreună taina Învierii Mântuitorului!Lumina Sfântă să vă călăuzească pret...

(P) Geamuri curate, fără pete și fără stres, în 5 pași simpli

astăzi, 11:52
59

Știi acel moment când soarele strălucește fermecător prin ferestre și scoate la iveală urmele inestetice ale degetelor, petele lăsate de picurii de ploaie sau urmele de la ultima sesiune ...

Incendiu în balconul unui apartament din Botoșani, proprietara a suferit un atac de panică! (Foto)

astăzi, 11:32
281

Deși era acasă, proprietara nu  și-a dat seama ca ard lucrurile din balcon. Un vecin a observat ca iese fum și a sunat la 112 după ajutor.La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detaș...