Catalina Lupascu cere controale in mai multe unitati de invatamant: "Sa se verifice daca se merita sa mai investim pe viitor"

Catalina Lupascu cere controale in mai multe unitati de invatamant: "Sa se verifice daca se merita sa mai investim pe viitor"
In cadrul sedintei de Consiliu Local de marti dupa-amiaza, atunci cand consilierii au prelungit contractul de inchiriere a spatiului pentru Gradinita Nr. 24, fostul inspector scolar Catalina Lupascu a cerut primarului Ovidiu Portariuc sa desemneze o persoana care sa se ocupe de gestionarea unitatilor de invatamant.

"Domnule primar, as dori ca la nivelul Primariei sa desemnati o persoana care se ocupe de gestionarea unitatilor de invatamant si de ce spun asta? Pentru ca, la ora actuala, Inspectoratul Scolar Judetean se ocupa doar de activitatea didactica. Managerii, neavand concurs, nu incheie cu autoritatea publica un contract de management. Cei care sunt directori sa aiba responsabilitatea a ceea ce inseamna partea administrativa. La ora actuala noi ducem bani catre scoli, dar nu stim in ce masura scolile respective vor mai avea in anii scolari urmatori foarte multi elevi. Ducem bani catre unitati de invatamant prescolar, dar nu stim daca unitatile de invatamant au pe parcursul anului un minim de prescolari necesari unei grupe. Ne trezim cu situatia asta de la Gradinita Nr. 24, care nu trebuia prezentata doar de aparatul Primariei, ci si de managerul de la Scoala "Sf. Maria", in subordinea careia se afla gradinita. Trebuia sa fie inca din primavara anului acesta in sedintele de Consiliu Local si sa solicite rezolvarea acestei probleme de spatiu. Va rog frumos, domnule primar, sa responzabilizati directorii", a spus Catalina Lupascu.

Consilierul municipal a cerut sa se faca verificari la liceele "Elie Radu" si "Alexandru cel Bun", unitati de invatamant care nu au reusit sa-si indeplineasca planul de scolarizare, pentru a vedea daca se mai merita sa se investeasca bani acolo.

"V-as ruga frumos sa se verifice in amanunt care este situatia la Liceul "Elie Radu", daca se merita sa mai investim pe viitor in liceul respectiv. Ce se va intampla cu acest liceu peste doi-trei ani? Managerul de acolo trebuie sa stie asta in baza unei prognoze. Sa se verifice si la Liceul Textil si la alte unitati de invatamant prescolar, pentru ca atunci cand votam as dori sa avem un material care sa se fundamenteze pe cifre de scolarizare. Astfel vom investi doar in unitatile de invatamant viabile",  i-a mai cerut Catalina Lupascu primarului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANAF a publicat ghidul RO e-Transport: amenzi de până la 100.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor!

astăzi, 17:20
21

Prin implementarea sistemului RO e-Transport, principalul obiectiv al ANAF este de a reduce decalajul fiscal de TVA, prin monitorizarea în timp real a mișcărilor de mărfuri pe drumurile nați...

Șefii MAI băgați în ședință de prefectul Sorin Cornilă. „Este o perioadă plină de evenimente...” (foto)

astăzi, 15:44
113

Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani, a convocat miercuri o ședință operativă cu șefii structurilor MAI din județ.La întâlnirea de lucru au participat Comisar șef Cost...

(A) Anunț de interes public pentru locuitorii comunei Mihai Eminescu

astăzi, 15:40
79

Primăria comunei Mihai Eminescu aduce la cunoștință tuturor locuitorilor comunei că, potrivit art. 2, alin (2) lit. d) din Legea 98/2016 privind achizițiile publice, primăria are obligația ca ...