Max, câinele-erou al Armatei Române, s-a stins din viaţă

Max, câinele-erou al Armatei Române, s-a stins din viaţă
  La numai 6 ani, Max, câinele erou al Armatei Române, a pierdut lupta cu boala. Aseară, s-a stins "demn, brav şi încrezător în oameni până la sfârşit", după cum spune cea care i-a fost alături în ultimele luni de viaţă.

"Max s-a stins... vă mulțumește pentru că l-ați iubit și vă promite că va veghea de acolo de sus", a scris pe Facebook Sorina Hanea, cea care îl avea în grijă pe Max.

Max s-a luptat de mai bine de un an cu boala, dar în ultimele luni starea lui s-a agravat, cu toate încercările medicilor de a-i salva viaţa.
Max este şi va rămâne în sufletele tuturor eroul care nu numai că a salvat vieţi omeneşti, dar care a făcut dreptate şi pentru cei care îi vor precede "la datorie", arata Digi24. Este în primul rând câinele care a salvat vieţi în Afganistan, a alergat alături de militarii români printre gloanţe şi obuze şi a detectat bombele artizanale. În 2013, Max a fost diagnosticat cu viermi la inimă, necesitând un tratament scump şi de lungă durată. Devenit inutil Armatei, el a fost încadrat ca vehicul ce trebuie casat.

Max a reuşit să schimbe legile şi destinul tuturor câinilor de serviciu din România ce erau condamnaţi la moarte, după o viaţă pusă în slujba oamenilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Foc într-un apartament din municipiul Botoșani, vecinii au chemat urgent pompierii! (Foto)

Duminică, 19 Mai 2024
535

Mai multe bunuri din bucătăria unui apartament, situat la etajul III, au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul de pe strada Vârnav, proprietarii nu erau acasă. Vecinii...

Valeriu Iftime: Cu atâtea exemple demne de urmat, sunt sigur că vom reuși să realizăm o dezvoltare reală și la Botoșani! (Video)

Duminică, 19 Mai 2024
59

Domnul Bolojan, timp de ani de zile, a oferit Oradiei și județului Bihor un model de administrație publică, eficiență și investiții durabile. În scurta mea vizită în județul Biho...

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

Duminică, 19 Mai 2024
64

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...