S-a stins o glorie a sportului! Născut în Dorohoi, era cunoscut în toată ţara!

S-a stins o glorie a sportului! Născut în Dorohoi, era cunoscut în toată ţara!
O inima buna a incetat sa mai bata, un suflet generos s-a ridicat la cer, Nicu Alexa si-a gasit sfarsitul acolo unde i-a fost mai drag, pe terenul de fotbal. Vestea a cazut ca un fulger pe cerul senin: Nicolaie Alexa, fostul mare portar al Bacaului, a decedat miercuri seara, la doar 53 de ani! Alexa juca o partida de tenis cu piciorul in sala de sport a unui liceu bacauan, cind a cazut la pamint, rapus, cel mai probabil, de un infarct. Interventiile de resuscitare s-au dovedit zadarnice, astfel incit tragedia nu a putut fi evitata.

"Federația Română de Fotbal regretă dispariția, la vârsta de 53 de ani, a fostului portar și observator federal Nicolaie Alexa", anunta site-ul oficial al FRF.

Nascut in Dorohoi, cu o cariera de fotbalist prodigioasa in spate, Nicu Alexa, a început activitatea la Liceul Sportiv din Iași, apoi a continuat la Luceafărul București, care era echipa națională de juniori a României. A debutat la seniori, la Corvinul Hunedoara (1980), după care și-a continuat activitatea la C.S.M. Suceava, Inter Sibiu, F.C.M. Bacău, Ceahlăul Piatra Neamț. A încheiat activitatea de fotbalist la echipa Gloria Bistrița.

A fost pregătit de o serie de tehnicieni cu nume din fotbalul românesc: Mircea Lucescu, Remus Vlad, Cornel Drăgușin, Viorel Hizo, Vasile Simionaș, Ioan Zdrobiș, Florin Marin.

"Am avut o cariera destul de lunga, retragindu-ma din fotbal la 36 de ani, dupa ce am activat in toate diviziile. Totodata, am avut satisfactia de a juca in cupele europene si de a cocheta cu loturile nationale de juniori si tineret. Faptul ca am lucrat cu Mircea Lucescu la Corvinul, alaturi de Marian Ionita, Rednic, Andone, Klein sau Gabor a fost o etapa foarte importanta in formarea mea. Promovarea in A cu CSM Suceava si anii petrecuti in poarta Bacaului au fost alte momente frumoase pe care le-am trait ca fotbalist", declara, cu ani in urma, pentru "Desteptarea", Nicu Alexa,.

Citeste continuarea pe dorohoinews.ro...
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59
139

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
894

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
425

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...