Un român care a ucis o pisică în Liverpool va face pușcărie! "M-a zgâriat!"

Un român care a ucis o pisică în Liverpool va face pușcărie! "M-a zgâriat!"
Două luni de pușcărie pentru uciderea unei pisicuțe. Atât a primit un român din Liverpool, după ce a provocat moartea animalului de companie al soției sale, lovindu-l până i-a fracturat coloana vertebrală.

Potrivit Liverpool Echo, preluat de Ziarul Romanesc, cetățeanul român Cosmin Dionescu, de 27 de ani, mai fusese condamnat în țara sa natală pentru jaf.

În iunie 2013, poliția a fost contactată de către frații soției lui Dionescu. Aceștia au anunțat că respectivul devenise violent și se temeau ca sora lor să nu fie rănită. Potrivit procurorului, atunci când poliția a sosit la fața locului, femeia era foarte speriată. Un ofițer a vorbit cu ea, iar aceasta a izbucnit în plâns, spunându-i că soțul său i-a omorât pisica.

Dionescu a recunoscut că a ucis animalul și că l-a îngropat în grădină: "Da, am omorât-o, m-a zgâriat!".

Poliția a anunțat Protecția Animalelor și l-a arestat pe român. Cadavrul animalului a fost examinat de un veterinar care a concluzionat că a murit ca urmare a unei lovituri puternice.

El a mai spus că moartea nu ar fi fost instantanee și că animalul a suferit în urma leziunilor provocate.

Dionescu a dispărut de la adresa unde locuia și nu a participat la procesul din 2013, când a fost găsit vinovat de moartea pisicii, ceea ce a dus la emiterea unui mandat de arestare pe numele său.

El a fost arestat abia în luna iulie a acestui an. Dionescu a susținut că nu a venit la proces pentru că se afla în România.

Judecătorul l-a întrebat: "De ce ai omorât pisica?".

Dionescu: "Nu știu. Nu am vrut să o omor, nu asta a fost intenția mea".

Judecătorul: "Atunci când ai lovit cu atâta forță un pisoi nu te-ai gândit ce se va întâmpla?".

Dionescu: "Îmi pare rău".

Judecătorul a spus că el nu crede că remușcările românului sunt reale. El a spus că societatea are anumite reguli de comportament cu animalele, iar bărbatul trebuia să știe că lovind o pisică mică cu o asemenea forță exista o mare posibilitate să o omoare.

"Ți-ai vărsat furia pe un animal mic. I-ai rupt coloana vertebrală și i-ai provocat o moarte dureroasă", i-a spus el inculpatului.

Pe lângă cele opt săptămâni de închisoare, Dionescu a primit interdicția să dețină un animal de companie pentru 15 ani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Reinventing poetry”, proiectul care aduce arta și moda la Memorialul Ipotești!

astăzi, 12:13
23

Proiectul de artă și modă aduce în lumina reflectoarelor fashion designeri, artiști și creatori de frumos, cu toții animați de aceeași provocare, tema comună a acestei ediții fiind &bd...

Cum va arăta programul „Respect pentru pacienți”, anunțat de Lucian Trufin, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Botoșani

astăzi, 11:04
41

„În mandatul doamnei președinte Doina Federovici s-au realizat investiții extraordinare în unitățile medicale din județ. Avem echipamente noi, mobilier nou, saloane curate și c...

Noaptea Muzeelor 2024 la Botoșani, o ediţie aniversară sub semnul protestelor şi grevelor!

astăzi, 10:10
48

Organizatorii au anunţat că sâmbătă, la evenimentul Noaptea Muzeelor, vor fi deschise 253 de obiective în toată ţara, cu cele mai multe în Bucureşti - 55, la Iaşi - 34, T&aci...