Calcule pentru majorarea salariilor angajaților din Consiliul Județean și din instituțiile subordonate!

Calcule pentru majorarea salariilor angajaților din Consiliul Județean și din instituțiile subordonate!
Angajații din cadrul Consiliului Județean Botoșani, dar și cei din instituțiile subordonate, ar putea beneficia de majorarea salariilor.

Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Sorescu, a cerut luni, în cadrul unei ședințe operative, să se facă o simulare pentru a se vedea ce efort bugetar ar presupune această creștere a salariilor.

În urmă cu câteva zile a apărut un act normativ care permite majorarea salariilor personalului nedidactic din unitățile de învățământ, noile prevederi permițând și creșterea salariilor din administrație, cu 12%, dacă bugetul permite acest lucru.
 
“Am cerut să se facă o simulare, un calcul, să vedem cât înseamnă fondul de salarii până la 12%, la tot personalul din Consiliul Județean. Și la zona de administrație spune că dacă ai economii poți să iei în calcul. Centralizăm niște date să vedem unde ne situăm. De vreme ce dai la personalul nedidactic din învățământ, inclusiv femeia de serviciu va ajunge la 1.200 de lei, e normal ca un consilier juridic din Consiliul Județean să aibă un salariu de 1.050 de lei? Normal ar fi ca tot personalul din administrație să beneficieze de așa o creștere", a spus președintele Consiliului Județean.

 

Spune-ne opinia ta