Semne bune în intersecţia care a îngrozit şoferii! FOTO

Semne bune în intersecţia care a îngrozit şoferii! FOTO
După intervenţii şi solicitări nenumărate din partea Poliţiei Rutiere Botoşani, după somaţii ale autorităţilor şi ample articole de presă, intersecţia "groazei" începe să se schimbe!

În intersecţia dintre drumul national 29, Botosani - Saveni, cu drumul judetean 296 A, Costesti - Rosiori, numită de şoferi "intersecţia groazei" din cauza numărului mare de accidente, au apărut primele semne că administratorii drumului public încep să conştientizeze pericolul la care se expun sute de şoferi.

Astăzi, drumul este marcat cu semnul STOP, iar cu cîţiva metri înainte de intersectie au fost montate indicatoare cu "Sfârşitul drumului cu prioritate" , atât dinspre Rosiori, cât şi dinspre Costeşti.

Reamintim că, în urmă cu o lună, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Botoşani, prin Serviciul Rutier, solicita administratorilor de drum public în responsabilitatea cărora se află intersecţia amintită schimbarea indicatoarelor de "Oprire", cele vechi fiind slab vizibile şi cu grad redus de retroreflexie, amplasarea pe DN 29, înainte de intersecţia menţionată, a indicatoarelor de limitare a vitezei la 50 km/h, amplasarea de indicatoare cu semnificaţia "sfârşitul drumului cu prioritate" şi semnalizarea orizontală prin aplicarea de marcaje transversale de oprire.

Singura problemă care rămâne ţine de disciplina şoferilor, care, se ştie, nu de puţine ori ignoră semnele de circulaţie sau, pur şi simplu, apasă prea tare pedala de acceleraţie.




Citeste si: "Domnilor poliţişti, ne spuneţi mereu că viaţa are prioritate! Nu ne mai expuneţi pericolelor"

IPJ Botoşani: "Administratorul drumului public este obligat să instaleze indicatoare, să aplice marcaje pe drumurile publice şi să le menţină în stare corespunzătoare"


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - CS Mioveni, astăzi de la ora 20:00

astăzi, 11:12
6

FC Botoșani întâlnește formația CS Mioveni în barajul de menținere/promovare în Superligă.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!FC Botoș...

Ce spune generalul Grecu despre ”aparatul de zbor fără pilot” prăbușit în Botoșani

astăzi, 10:55
43

MapN a anunțat ieri, 16 mai, că este vorba despre ”un aparat de zbor fără pilot” de proveniență civilă. Mai mult, acesta nu avea armament și nici muniție.Asta după ce, î...

Senator Cristian Achiței: Așternerea straturilor asfaltice, finalizată pe întreaga lungime a DN 28B Botoșani-Tg. Frumos (Foto)

astăzi, 10:21
62

Coșmarul de zeci de ani de pe drumul care leagă Botoșaniul de Tg. Frumos a luat sfârșit. Zeci de politicieni au promis vreme de două decenii repararea drumului care ne leagă județul de re...