Alesii vor pensii speciale si pentru angajatii din Parlament. Suma pe care ar incasa-o un functionar dupa 14 ani de munca!

Alesii vor pensii speciale si pentru angajatii din Parlament. Suma pe care ar incasa-o un functionar dupa 14 ani de munca!
Dupa ce si-au votat pensii speciale, care pot ajunge si la 1.000 de euro pe luna, alesii se ingrijesc acum si de batranetile subalternilor.

Functionarii publici de la Parlament ar putea beneficia si ei de pensii speciale, care pot ajunge la 80 la suta din media veniturilor realizate in ultimul an dinaintea pensionarii. Initiatorul legii este deputatul PSD Anghel Stanciu, acelasi care a avut ideea pensiilor speciale pentru parlamentari, arata ProTV.
 
Anghel Stanciu, deputat PSD: "Va rog sa aveti amabilitatea de a vota pentru un corp profesional de elita, care nu vine sa se califice la locul de munca".

Anghel Stanciu, de la PSD, este cel care vrea pensii speciale pentru angajatii de la Parlament. Tot el este cel care a facut lobby pentru pensiile alesilor.

Potrivit textului din lege, functionarii de la Parlament vor primi pensie speciala, care se va adauga celei obisnuite, pentru limita de varsta.

"La implinirea varstei de pensionare, functionarii publici parlamentari care au lucrat cel putin 14 ani la Parlament beneficiaza de pensie de serviciu in cuantum de 80% din media veniturilor realizate in ultimele 12 luni inainte de data pensionarii", se spune in proiectul de lege.

Iar valoarea acesteia va fi de 80% din veniturile functionarilor din ultimul an, cu conditia sa fi lucrat la Parlament cel putin 14 ani. Cu alte cuvinte, la un salariu de 4.000 de lei in ultimul an inaintea pensionarii, acestia ar putea incasa o pensie speciala lunara de 3.200 de lei.

Ruxandra Jipa, senator UNPR: "Sa votam, pentru ca acesti oameni lucreaza alaturi de noi si cred ca merita".

Opozitia acuza insa ca principala grija a unora de la putere este sa isi asigure o batranete linistita.

Marinica Dinca, senator PNL: "Imi doresc sa avem oameni din ce in ce mai bine platiti, oamerni cu pensii din ce in ce mai mari, dar pe principiul echitatii. Nu poate unul sa traiasca cu 300 sau cu 500 de lei si altii cu 5.000, cu 7.000, cu 10.000 de lei".

Daca legea va fi adoptata, aproximativ 400 de functionari din parlamentari iesiti la pensii vor beneficia de ea. Ultimul cuvant il va avea insa presedintele Klaus Iohannis, care nu a promulgat inca pensiile speciale pentru senatori si deputati.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

astăzi, 19:15
41

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

astăzi, 18:47
48

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...

Peste 350 de jandarmi au asigurat ordinea în Botoșani în perioada minivacanței de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale

astăzi, 18:00
33

Dacă majoritatea cetățenilor a înțeles importanța adoptării unui comportament civilizat, au existat totuși situații în care a fost necesară aplicarea a 77 sancțiuni contrave...