Sute de participanți la Crosul Verii, organizat de municipalitate! Vezi câștigătorii! GALERIE FOTO

Sute de participanți la Crosul Verii, organizat de municipalitate! Vezi câștigătorii! GALERIE FOTO
Sute de botoșăneni, de la copii în vârstă de 7 ani, până la adulți trecuți de 50 de ani, s-au aliniat la startul unei noi ediții a Crosului Verii, organizată de Primăria Botoșani.

Ediția din acest an a avut două secțiuni, una destinată persoanelor cu dizabilități, iar cea de-a doua la care au participat copii, tineri și seniori.

Primii care s-au întrecut au fost cei 13 participanți de la secțiunea pentru persoane cu dizabilități locomotorii. Acestea au avut de parcurs traseul cuprins între sediul Administrației Județene a Finanțelor Publice și strada Cuza Vodă. De pe margine, au fost încurajați de participanții la cealaltă secțiune a crosului. Locul I la această secțiune a fost câștigat de Mihnea Pompaș, elev la Colegiul Național A.T. Laurian. Pe locul doi s-a clasat Alex Petru Mocanu, iar pe locul trei Ioan Creangă. Fiecare participant la cros a primit diplome, medalii și tricouri, iar pentru persoanele cu dizabilități valoarea totală a premiilor a fost de 4.000 de lei.
 
În jurul orei 10.30 a venit rândul celoralți participanți la cros să se alinieze la start. Aproape 300 de persoane, copii, tineri, și adulți, s-au înscris la cros, printre aceștia numărându-se și Costel Lupașcu, președintele Casei Județene de Asigurări de Sănătare, fostul viceprimar, Viorel Iliuță, Vicențiu Daniliuc, fost director în cadrul Primăriei Botoșani, dar și liberalul Viorel Coman. În acest an, primarul Ovidiu Portariuc a ales să fie spectator, el venind cu fiul său pentru a-i încuraja pe participanți.

Printre cei prezenți s-au numărat și viceprimarul Marius Buliga și Mihaela Huncă, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean.

Participanții au alergat pe traseul Primărie-strada Cuza Vodă-Calea Națională până la E.ON și retur.
Primul care a ajuns la linia de finish a fost Iulian Rotariu, angajat al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Botoșani, obișnuit cu astfel de competiții, și care se pregătește pentru un maraton de 250 de kilometri, în Sahara. Acesta a fost urmat de Ionuț Dumitru Pavel, pe locul trei clasându-se Alexandru Chiperi.

Pentru locul locul I, municipalitatea a oferit un premiu în valoare de 1.000 lei, locul al II-lea – 750 lei și locul al III-lea – 500 lei. Următorii 117 sosiți după cele trei locuri au primit câte un premiu în valoare de 100 lei.

Diplomele și medaliile au fost înmânate câștigătorilor de către primarul Ovidiu Portariuc.

Crosul Verii a fost organizat de municipalitatea botoșăneană cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean.











































 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
183

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
184

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
267

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...