Directori indepartati de la conducerea unitatilor scolare!

Directori indepartati de la conducerea unitatilor scolare!

 Gheorghe Carmocanu  

Doi directori de unitati scolare botosanene au ramas in ultimele zile fara mandat, in urma deciziilor Consiliului de Administratie al Inspectoratului Scolar Judetean.

Este vorba despre Dana Azoicai, directoarea Colegiului Grigore Ghica Dorohoi, si Nicolae Stefan, directorul Grupului Scolar Al. Vlahuta Sendriceni.

Conform celor precizate de inspectorul general adjunct Gheorghe Carmocanu, directorul de la Sendriceni a fost suspendat temporar din functie, acesta fiind urmarit penal.

"Saptamana trecuta am primit o adresa de la Politie, in care eram informati ca domnul Stefan Nicolae este sub urmarire penala. In aceste conditii, ieri, in Consiliul de Administratie al ISJ Botosani, s-a hotarat suspendarea lui din functie pe perioada cercetarii penale", a precizat Gheorghe Carmocanu.

Tot ieri, CA al ISJ Botosani a decis si incetarea contractului de management in cazul Danei Azoicai, directoarea Colegiului Ghica Dorohoi, decizie luata pe baza raportului de ancheta efectuat in cazul profesorului Gheorghe Roman.

"Ieri, in CA, s-a analizat situatia domnului profesor Roman, de la Colegiul Ghica Dorohoi. A fost formata o comisie care a votat cu 9 voturi pentru incetarea contractului de management al doamnei Azoicai si 2 impotriva acestei decizii. Hotararea va fi trimisa ministerului, pentru avizare", a declarat inspectorul general adjunct al ISJ Botosani, Gheorghe Carmocanu.

Chiar inainte de luarea acestei decizii, directoarea a anuntat ca va ataca in instanta masurile ISJ, fapt care nemultumeste conducerea invatamantului botosanean.

"Nu inteleg de ce insista si persista. Ea spune ca a actionat conform contractului de munca. Dar la noi angajarile se fac pe Legea 128, iar hotararile de desfacere a contractului de munca al domnului Roman s-au facut fara aprobarea CA", a completat Carmocanu.

La sedinta de ieri, Dana Azoicai nu a participat, ea fiind invitata doar la audieri.

"I s-a reprosat si distribuirea optionalelor, intrucat nu au fost dezbatute in Consiliul Profesoral si apoi date elevilor, pentru ca acestia sa isi exprime optiounea", mai spune inspectorul general adjunct.

La Dorohoi va fi numit un nou director, prin delegatie.

Vezi si Scandal la Colegiul Ghica Dorohoi
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59
139

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
897

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
426

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...