Dezvaluiri din sedinta PSD: Ponta, somat sa inlocuiasca un ministru foarte apropiat

Dezvaluiri din sedinta PSD: Ponta, somat sa inlocuiasca un ministru foarte apropiat
Robert Cazanciuc, ministrul amic si ruda cu premierul, va fi inlocuit din Guvern peste o saptamana. Cel putin asta sustine un senator PSD care a facut dezvaluirea luni seara, la un post TV, dupa discutiile din conducerea social-democratilor.

"Toti i-au spus lui Victor Ponta ca nu e in regula cu Robert Cazanciuc. Eu i-am cerut demisia. Cred ca dupa motiunea de cenzura, o sa-l schimbe pe Cazanciuc", a dezvaluit senatorul Daniel Savu, la Antena3.

Social-democratul sustine ca Ponta ar fi promis ca nu il schimba pe ministrul Cazanciuc acum, insa il mai tine doar o saptamana.

Victor Ponta il cunoaste de mult timp pe ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, cu care a fost coleg de facultate si la Parchetul General, acesta fiind casatorit cu o verisoara a premierului.

Ministrul Justitiei le-a transmis luni liderilor PNL ca pot fi trasi la raspundere penala, pentru cererea demiterii Guvernului, ca efect al urmaririi penale a lui Victor Ponta, aratand ca acest lucru este o "manifestare politica ilegala".

"Ca ministru al Justitiei, mi se pare inadmisibil si contrar practicilor democratice constitutionale ca PNL sa foloseasca un act de procedura al unui procuror pentru a cere demiterea unui guvern legitim si a crea instabilitate politica majora. Este impotriva tuturor angajamentelor asumate de Romania cu partenerii sai europeni si transatlantici ca PNL sa foloseasca Justitia pentru a-si rezolva incapacitatea de a convinge populatia si membrii Parlamentului cu un program politic solid, coerent care sa ajute Romania si nicidecum sa o intoarca acolo unde se afla in anii 2009-2011. Atrag totodata atentia liderilor PNL ca organizarea de manifestari politice ilegale in scopul impiedicarii exercitarii puterii de catre Parlament sau Guvern poate atrage raspunderea penala", noteaza ministrul Justitiei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

astăzi, 19:09
215

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

astăzi, 17:41
285

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

astăzi, 16:43
650

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...