MOARTE FULGERĂTOARE a unei tinere, lector universitar doctor la Iaşi! Cu o zi înainte primise medalia de aur!

MOARTE FULGERĂTOARE a unei tinere, lector universitar doctor la Iaşi! Cu o zi înainte primise medalia de aur!
La 31 de ani, era considerată a fi una dintre cele mai stră­lucite minţi ale generaţiei ei, reuşind, la o vârstă fragedă, să fie un autor de lucrări ştiinţifice citat şi publicat în reviste cotate internaţional la cel mai înalt nivel. Aceasta era lector în cadrul Departamentului de Pre­gătire al Personalului Didactic, Colec­tivul de Economie şi Marketing, de la UTI.

Corina Anamaria Ioan, 31 de ani, lector universitar doctor al Universităţii Tehnice "Gheorghe Asachi" din Iaşi, s-a stins din viaţă pe 16 mai într-un spital din Bucureşti, în urma complicaţiilor rezultate de la o pne­umonie severă.

"Corina a fost o colegă deosebită şi o prietenă minunată. Un suflet cald. Un om cu valori morale ireproşabile. Un om care a visat şi a reuşit să ajungă printre elite. A fost un privilegiu pentru noi toţi să cunoaştem un astfel de om", a declarat conf.dr. Florin-Alexandru Luca, preşedin­te al Comisiei pentru studierea problemelor de marketing din cadrul Academiei Ro­mâne, Filiala Iaşi, care lucra zilnic alături de Corina Anamaria Ioan.

A murit la o zi după ce câştigase aurul

Acesta povesteşte că vestea cu privire la moartea Corinei Anamaria Ioan a venit surprinzător, ea pierzând lupta cu boala care o ţinea la patul spitalului de câteva săptă­mâni. Profesorul a spus că o vizitase cu o zi înainte ca aceasta să se stingă din viaţă pentru a-i înmâna medalia de aur câştigată la European Exhibition of Creativity and Innovation, pe 15 mai, la Iaşi, cu prima carte ştiinţifică scrisă din România care includea tematica de "brand personal".

"Ultimele amintiri sunt cele în care i-am înmânat medalia şi a fost foarte bucu­roasă să câştige premiul", a spus conf.dr. Florin-Alexandru Luca. Corina Anamaria Ioan a fost absolventă a Colegiului "Costache Negruzzi" din Iaşi, licenţiată în inginerie economică şi şef de promoţie al masterului pe care l-a urmat în Marketing Industrial la UTI. Aceasta şi-a dat doctora­tul tot în marketing, la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, teza purtând titlul "Dezvoltarea brandului personal al medicilor în mediul online, prin intermediul reţelelor de socializare". Înain­te ca aceasta să se angajeze la UTI, a fost asistent responsabil de management sistem integrat la TotalGaz Industrie, cât şi director de marketing la grupul de firme Marcel.

Lectorul a fost autor a peste 40 de cărţi şi articole publicate în reviste ştiinţifice de prestigiu din ţară şi din străinătate, citate de peste 70 de ori în literatura de specialitate. A câştigat cinci premii la saloane interna­ţionale de inventică şi creativitate dintre care două medalii de aur. Este singura candidată din ţară care a obţinut punctaj maximum la un proiect de şcoală postdoctorală, aceasta contribuind în activitatea ei profesională şi la organizarea a şapte conferinţe internaţionale.

Înmormântarea va avea loc miercuri, la Ci­mitirul "Buna Vestire" din Iaşi, la ora 13.00.

Ziarul de Iaşi

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

astăzi, 19:15
49

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

astăzi, 18:47
55

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...

Peste 350 de jandarmi au asigurat ordinea în Botoșani în perioada minivacanței de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale

astăzi, 18:00
36

Dacă majoritatea cetățenilor a înțeles importanța adoptării unui comportament civilizat, au existat totuși situații în care a fost necesară aplicarea a 77 sancțiuni contrave...