De la grătar direct la spital, după ce au fost muşcaţi de căpuşe!

De la grătar direct la spital, după ce au fost muşcaţi de căpuşe!
Distracţia a trei botoşăneni s-a terminat, de Paşti, la spital, după ce au fost muşcaţi de căpuşe în timp ce erau la iarbă verde, la un grătar.

Doi bărbaţi şi o femeie, cu vârste cuprinse între 35 şi 54 de ani, s-au prezentat la Unitatea de Primire Urgenţe, unde cadrele medicale le-au extras căpuşele şi le-au administrat vaccin antitetanos.

Medicii recomanda tuturor cetatenilor care au fost muscati de capuse, sau prezinta intepaturi de insecte, sa se prezinte de urgenta la spital.

De asemenea, pentru a se proteja de muscatura de capusa, medicii recomanda cetatenilor purtarea unor haine deschise la culoare, pantaloni lungi, introdusi in sosete de culoare deschisa si textura mai deasa, purtarea unor pantofi sport deschisi la culoare, fara orificii sau decupaje.

De asemenea, recomanda tratarea (spalarea si uscarea cel putin o ora, cu aer cald/fierbinte) a hainelor folosite pe teren, dupa activitati desfasurate in zone cu potential de infestare cu capuse, inspectarea corpului cu atentie. Capusele se pot aseza/fixa oriunde, fara a provoca disconfort la atasare sau in timpul hranirii.

Odată cu încălzirea vremii este de aşteptat ca numărul celor muşcaţi de căpuşe să crească. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59
157

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
920

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
443

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...