Zeci de oameni din întreaga ţară au venit la Botoşani, în căutarea unui "bilet" de muncă în Danemarca! FOTO

Zeci de oameni din întreaga ţară au venit la Botoşani, în căutarea unui "bilet" de muncă în Danemarca! FOTO
Şi-au pierdut orice speranţă că îşi vor găsi un loc de muncă în ţară, şi vor să ia calea străinătăţii la cules de mazăre, căpşuni sau zmeură.

Trei angajatori din Danemarca au venit, joi, la Botoşani pentru a recruta muncitori care să lucreze în ferme. La selecţie au participat peste 50 de persoane din întreaga ţară, care anterior au participat la o preselecţie, fiind vorba în special despre persoane tinere.

Acestea au venit din judeţe precum Suceava, Olt, Timiş, Vrancea, Tulcea, Buzău, Galaţi sau din Republica Moldova, iar după interviul cu angajatorii vor afla dacă vor primi "biletul" spre străinătate.




Printre cei care vor să lucreze în agricultură s-au numărat şi persoane trecute de 50 de ani, care odată rămase  şomere nu au mai reuşit să se angajeze nicăieri, iar acum vor să lucreze peste hotare pentru a-şi putea întreţine familiile.

Este şi cazul a doi soţi din Câmpulung care au rămas fără loc de muncă, şi chiar dacă le vine foarte greu să plece şi să îşi lase copiii acasă, spun că fac acest lucru pentru a le asigura un viitor.

"Este greu, foarte greu. Avem copii, dar ce să facem? În ţară nu m-a  mai angajat nimeni. Vreau să merg la cules de mazăre acum, să văd dacă mă angajează. Am mai fost plecată la cules căpşuni şi este foarte greu, dar ce să facem?", a spus femeia.




Dumitru Nichituş are 54 de ani, este din Botoşani şi a rămas şomer. Conştient că la vârsta sa nu îşi va găsi prea uşor un nou loc de muncă, vrea să plece să lucreze în afară şi nu se teme că munca va fi grea.

"Nu mai lucrez, sunt şomer. Încerc să văd dacă mă recrutează. Nu mai sunt tânăr, dar nu mă tem de muncă", a spus bărbatul.

După ce angajatorii din Danemarca au prezentat ofertele de angajare, fiecare persoană chemată a susţinut un interviu.

Pe lângă posturile de culegători, angajatorii mai oferă şi posturi de şoferi, sau chiar pentru muncă de birou.

Cazarea culegătorilor se face în corturi sau în rulote, iar plata muncii este în funcţie de cantitatea recoltată.

Munca poate fi pe câmp sau în solarii.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

E prima dată când s-a întâmplat așa ceva: Pacient cu AVC transferat cu elicopterul de la Cluj la Suceava pentru a fi salvat!

astăzi, 15:25
19

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava a fost transferat de la Cluj Napoca un pacient cu AVC, fiind prima solicitare de acest fel de la un centru universitar.Potrivit purtătorului de c...

Post vacant într-o parohie din Botoșani, se caută preot pentru 230 de familii!

astăzi, 12:42
285

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat, pe 3 mai 2024, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc condiții...

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

astăzi, 10:52
297

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local....