Anchetă finalizată la DGASPC, în cazul adolescentei care s-a sinucis! Vezi concluziile!

Anchetă finalizată la DGASPC, în cazul adolescentei care s-a sinucis! Vezi concluziile!
Comisia constituită la nivelul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului pentru a cerceta cazul adolescentei în vârstă de 16 ani, aflată în sistemul de protecţie a copilului, care s-a aruncat de la etajul apartamentului în care locuia, şi-a încheiat activitatea.

Potrivit directorului DGASPC, Dan Şlincu, concluzia este aceea că angajaţii instituţiei care se ocupau de fată şi-au dus la îndeplinire sarcinile de serviciu şi nu se fac vinovaţi de gestul acesteia.

“Am primit raportul de cercetare întocmit de comisia constituită la nivelul Direcţiei de unde reiese faptul că în cazul Marinei, având în vedere că se cunoştea istoricul ei cu tentative suicidale, s-au luat măsurile necesare din partea colegilor mei de a preveni acest gest. S-a colaborat şi cu reprezentanţii Poliţiei şi s-a ajuns la conculzia că nu se face vinovat niciun salariat din cadrul instituţiei şi nu se impune luarea unor măsuri de sancţionare. Se recomandă măsuri de consiliere atât a copiilor, cât şi a salariaţilor implicaţi pentru a depăşi acest moment", a declarat Dan Şlincu, directorul DGASPC.

Adolescenta, care locuia într-un apartament din municipiul Botoşani, alături de alte cinci fete şi de un instructor de educaţie, şi-a pus capăt zilelor la jumătatea lunii ianuarie. Fata suferea de depresie.

 

Spune-ne opinia ta