Contre în Consiliul Local de la noile posturi propuse de primar: "Pe funcţii au fost puşi doar cei care au carnet PSD"! Vezi cum s-a votat proiectul! FOTO

Contre în Consiliul Local de la noile posturi propuse de primar: "Pe funcţii au fost puşi doar cei care au carnet PSD"! Vezi cum s-a votat proiectul! FOTO
Propunerea primarului Ovidiu Portariuc de a înfiinţa peste 20 de noi posturi la nivelul aparatului de specialitate a generat discuţii aprinse în cadrul şedinţei extraordinare de Consiliu Local.

Mai mulţi aleşi municipali au acuzat faptul că acest demers al edilului-şef al municipiului este făcut pentru clientela politică, spunând că în ultimii trei ani pe funcţii de conducere din cadrul Primăriei au fost puşi oameni apropiaţi PSD-ului.

Consilierul local Cătălin Alexa a spus că la Primăria Botoşani este necesar să fie făcute noi angajări, dar doar pe câteva zone unde se înregistrează un deficit mare de personal.

“Nu Primăria Botoşani trebuie să facă locuri de muncă în Botoşani. Suntem de acord cu câteva posturi, unde chiar este lipsă de personal, dar a încărca organigrama cu atâţia directori şi personal care cu siguranţă nu va fi angajat decât pe criterii politice cred că nu este OK pentru Primăria Botoşani. Propun ca, în loc de toate acele posturi propuse, să admitem înfiinţarea unui post la Oficiul Juridic, un post la Edilitare, un post la Registrul Agricol, un post la audit, un post la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă şi un post de asistent medical care este absolut necesar", a spus Cătălin Alexa în intervenţia sa.

Viceprimarul Cosmin Andrei a remarcat, după intervenţia lui Cătălin Alexa, că acesta este foarte bine documentat în ceea ce priveşte nevoile de personal ale Primăriei.

“Între anii 2005 şi 2012 la Primăria Botoşani au fost angajate 100 de persoane. Atunci au fost necesare acele persoane şi acum nu mai sunt? Atunci a avut nevoie oraşul de dezvoltare şi acum nu mai are? Atunci s-au făcut angajările pe alte criterii decât se fac astăzi? Văd că sunteţi foarte bine documentaţi şi ştiţi unde avem nevoie, de unde aveţi aceste informaţii? Aveţi şi lista persoanelor care se vor prezenta la concurs?", a spus viceprimarul Cosmin Andrei.

Consilierul local Cătălina Lupaşcu a avut o intervenţie acidă, acuzând că cei din actualul Executiv au făcut până acum doar angajări pe criterii politice.

“Domnule Cosmin Andrei, nu ştiu dacă argumentele dvs. privitoare la angajările din anii anteriori chiar pot constitui o notă de fundamentare pentru angajările pe care le faceţi în acest moment. Dacă e să ne uităm la experienţa pe care o avem în această perioadă de când suntem în acest CL observăm că de regulă au fost angajaţi şi puşi pe funcţii de conducere doar cei care au carnet PSD şi lucrul acesta aţi reuşit să îl faceţi fără să vă pese de tot ceea ce înseamnă concurs legal organizat şi cred că dacă doriţi ar trebui să ne uităm la Zona Metropolitană care nu funcţionează pentru că acolo aţi angajat doar membri PSD care de câţiva ani de zile nu au niciun rezultat în munca pe care o prestează. Dvs. creaţi locuri de muncă pentru clientela politică", a spus Cătălina Lupaşcu.

"Nu cred că este normal şi nici corect faţă de angajaţii actuali din primărie să înfiinţăm încă 22 de posturi de execuţie strict scriptic, pentru că ştim că faptic nu se vor ocupa, doar pentru a mai crea nişte posturi de directori care să răspundă la comenzi politice şi care să fie angajaţi ca şi cel pe care l-aţi angajat la Poliţia Edilitare, domnul Beţenchi, un adevărat profesionist cu experienţă mare în domeniu şi care poate coordona tot ce înseamnă edilitare în municipiul Botoşani", a spus şi Florin Ghiorghiţă.

La rândul său, primarul Ovidiu Portariuc a venit cu argumente, expunând în faţa aleşilor municipali de ce este nevoie de crearea acestor noi posturi.

După mai bine de jumătate de oră de discuţii în contradictoriu, proiectul de hotărâre privind aprobarea organigramei şi a statului de funcţii de la Primăria Botoşani a fost aprobat.

 

 

Spune-ne opinia ta