HSR a încins spiritele în Consiliul Local! "O să fiu primul care o să reclame la DNA"

HSR a încins spiritele în Consiliul Local! "O să fiu primul care o să reclame la DNA"
Subiectul Hi Speed Recovery a stârnit, joi, discuţii aprinse în cadrul şedinţei ordinare de Consiliu Local. Mai mulţi consilieri locali s-au opus preluării de către municipalitate a bunurilor care au aparţinut acestei societăţi care s-a ocupat cu ridicarea şi blocarea autoturismelor parcate ilegal pe domeniul public.

Consilierul local Gheorghe Iavorenciuc a ameninţat că, dacă se va vota proiectul de hotărâre, va trimite adrese la Direcţia Naţională Anticorupţie prin care va informa despre decizia de a cumpăra nişte bunuri care sunt la mâna a doua, şi a căror valoare este deja amortizată.

“Eu cred că o să fiu primul care o să reclame la DNA o acţiune care nu este conformă. Ar trebui să se facă o evaluare a cuiva să se spună dacă le mai putem folosi sau nu, ar trebui să fie o licitaţie să spunem că avem nevoie de parcometre second-hand şi poate vin mai mulţi. Ar trebui să retrageţi de pe ordinea de zi sau să votaţi împotrivă, să nu faceţi păcatul ăsta să am gura spurcată să dau la DNA scrisorele. Vă rog să fim foarte atenţi că second-handurile au alt traseu. Acum patru ani tehnica era alta, nu cumpărăm ce s-a făcut acum patru ani, uzura morală este extraordinară. Ar trebui să mergem pe nou, pe bun şi să ne asumăm un buget pentru chestiunea aceasta. În ultima vreme se poartă o titulatură de grup infracţional organizat şi doresc ca dvs. să nu faceţi parte din clasa aceasta", a spus Gheorghe Iavorenciuc.

La rândul său, consilierul local Cătălin Alexa a spus că banii care ar trebui daţi HSR-ului pentru parcometre, 2.500 de euro pe bucată, fiind vorba de 11 bucăţi, ar putea fi folosiţi pentru achiziţia unor aparate mai performante.

“Cu siguranţă în acelaşi preţ se pot cumpăra nişte parcometre superioare care să permită şi plata cu cardul şi cu bancnote. Dar să facem o cumpărare directă de 48.900 de euro fără TVA cred că puţin contravine legislaţiei în vigoare", a afirmat Cătălin Alexa.

La rândul său, Eugen Ţurcanu i-a acuzat pe cei din Executivul Primăriei că apără interesele HSR.

“E o adevărată telenovelă cu HSR. Într-un final PSD s-a îndrăgostit de HSR şi au făcut şi casă bună, în special domnul Cosmin Andrei bănuiesc că este prieten la cataramă cu cei de la HSR de vreme ce le poartă cu atâta interesul şi ne obligă să cumpărăm nişte parcometre distruse probabil şi care nu mai funcţionează", a spus alesul municipal Eugen Ţurcanu în intervenţia  sa.

Viceprimarul Cosmin Andrei le-a spus consilierilor că achiziţia unor parcometre noi ar presupune costuri mai mari, un aparat nou ajungând şi la 4.500 de euro, precizând că şi la parcometrele HSR pot fi montate anumite module pentru a permite plata cu cardul sau cu bancnote.

“Preţul parcometrelor a fost evaluat de către un evaluator. După ce am avut această evaluare, o comisie a avut o negociere cu preţul pe care l-a transmis evaluatorul", a specificat Andrei.

Proiectul de hotărâre privind achiziţia bunurilor de la HSR, pentru care ar trebui plătiţi 48.900 de euro, fără TVA,  nu a trecut.

 

Spune-ne opinia ta