Fostul director al Locativa trebuie să restituie banii încasaţi ilegal

Fostul director al Locativa trebuie să restituie banii încasaţi ilegal
Fostul director al societăţii Locativa, Florinel Gornea, trebuie să restituie sumele pe care le-a încasat necuvenit în contul salariului, aceaste sume fiind imputate de inspectorii Curţii de Conturi în urmunui control pe car l-au făcut a ocietatea subordonată Consiliului Local.

Actualul director al Locativa, Cătălin Flutur, a precizat că aceste sume au început deja să fie recuperate, prin reţineri din salariu.

“Deja se recuperează respectivele sume. Noi trebuie să îndeplinim măsurile dispuse de Curtea de Conturi. Este o problemă din anul 2011. Noi am fost corecţi şi am fost singura societatea care am respectat legea şi am depus raportul Curţii de Conturi la Consiliul Local pentru informarea domnilor consilieri. Nu am mai văzut la celelalte societăţi să fie prezentat vreun raport. S-.au finalizat rapoartele de audit ale Curţii de Conturi la toate societăţile subordonate Consiliului Local şi aşteptăm să le vedem", a menţionat Cătălin Flutur.

Un control al Curţii de Conturi, efectuat la finalului anului trecut la societatea Locativa, a concluzionat faptul că în perioada ianuarie-decembrie 2011 salariul directorului general a fost plătit în afara legii.

Potrivit raportului Curţii de Conturi, în perioada menţionată remuneraţia directorului general de la acea vreme, Florinel Gornea, a fost peste nivelul indemnizaţiei lunare acordată prin lege pentru funcţia de viceprimar, în sumă de 9.454 lei, contrar dispoziţiilor legale potrivit cărora remuneraţia nu poate depăşi nivelul indemnizaţiei lunare acordate prin lege pentru funcţia de viceprimar. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șefii MAI băgați în ședință de prefectul Sorin Cornilă. „Este o perioadă plină de evenimente...” (foto)

astăzi, 15:44
31

Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani, a convocat miercuri o ședință operativă cu șefii structurilor MAI din județ.La întâlnirea de lucru au participat Comisar șef Cost...

(A) Anunț de interes public pentru locuitorii comunei Mihai Eminescu

astăzi, 15:40
34

Primăria comunei Mihai Eminescu aduce la cunoștință tuturor locuitorilor comunei că, potrivit art. 2, alin (2) lit. d) din Legea 98/2016 privind achizițiile publice, primăria are obligația ca ...

(P) Vrei să găteşti mâncare gustoasă? Iată 7 trucuri pe care trebuie să le încerci

astăzi, 15:30
33

Mâncarea gustoasă şi aromată nu se găseşte doar la restaurante sau la fast-food, ci poate deveni parte din alimentaţia ta zilnică. Poţi să găteşti gustos acasă, indiferent de câ...