Ce au ei şi noi nu: Topul celor mai bogate oraşe mici din România!

Ce au ei şi noi nu: Topul celor mai bogate oraşe mici din România!

 Imagine din Lugoj  

Cred că sunteţi de acord că, mai mereu, un oraş bogat înseamnă aglomeraţie şi o grămadă de nervi. Bucureştiul este cel mai bun exemplu. Însă, există bogăţie şi în oraşe foarte mici, pe care le străbaţi de la un capăt la altul în doar câteva minute de mers cu maşina, scrie greatnews.ro.

Otopeni
este cel mai bun exemplu, oraşul fiind "binecuvântat" de prezenţa celui mai mare aeroport din România. În plus, apropierea de Bucureşti face ca preţurile terenurilor şi clădirilor să fie foarte mari, iar impozitele sunt pe măsură. În 2013, oraşul cu circa 12.000 de locuitori din Ilfov a avut un buget general de aproape 105 milioane de lei (circa 23,5 milioane de euro), 98% din aceşti bani venind din bugetul local.

Un studiu din mai 2012, axat pe oraşele medii şi mici, a arătat că Mioveniul este localitatea din România în care locuitorii au cele mai mari şanse de angajare. În oraşul cu 36.000 de locuitori din Argeş, există un post vacant la fiecare 415 locuitori. Rata şomajului trage spre zero, însă problemele au început să apară în 2012. Dacia a sistat de trei ori activitatea, timp de câteva zile, în lunile martie, aprilie şi iunie.

Lugojul a scos capul în lumea bună după 2000, când în oraş s-a deschis o fabrică Hella, care produce faruri şi stopuri auto. Dintre cei peste 1.300 de angajaţi Hella România, circa 430 lucrează la Lugoj. Tot în Lugoj activează o altă fabrică importantă, Autoliv, care produce aici volane şi airbaguri. Şi tot în acest oraş mediu se află o fabrică Honeywell, de automatizări şi sisteme de control. În Lugoj au venit şi elveţienii de la Rieker, care au angajat 90 de oameni pentru a produce, anual, pantofi de 50 de milioane de euro.

Târgu Neamţ realizează o economie de 70% la energia electrică folosită pentru iluminatul stradal după ce în oraş au fost instalate lămpi LED, în locul lămpilor stradale clasice. Târgu Neamţ este singurul oraş din România iluminat 100% cu LED-uri. Târgu Neamţ are o economie peste media naţională din două motive: este un interesant oraş turistic, iar regiunea din jurul său este la rându-i fermecătoare, dar şi un oraş în care se produce. Industria textilă este cel mai bine reprezentată, dar în oraşul cu 20.000 de locuitori din Moldova activează şi companii de prelucrarea metalelor.

Cernavodă este oraş cu port la Dunăre, dar cel mai important pentru cei circa 19.000 de locuitori de aici este că oraşul lor găzduieşte Centrala Nucleară, care asigură circa 18% din consumul de energie electrică al ţării.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

PSD Botoșani : „Lumina Sfântă să vă călăuzească pretutindeni, cu liniște și pace în suflet!”

astăzi, 13:09
14

Să întâmpinăm cu bucurie Sărbătoarea Paștelui și să împărtășim împreună taina Învierii Mântuitorului!Lumina Sfântă să vă călăuzească pret...

(P) Geamuri curate, fără pete și fără stres, în 5 pași simpli

astăzi, 11:52
66

Știi acel moment când soarele strălucește fermecător prin ferestre și scoate la iveală urmele inestetice ale degetelor, petele lăsate de picurii de ploaie sau urmele de la ultima sesiune ...

Incendiu în balconul unui apartament din Botoșani, proprietara a suferit un atac de panică! (Foto)

astăzi, 11:32
327

Deși era acasă, proprietara nu  și-a dat seama ca ard lucrurile din balcon. Un vecin a observat ca iese fum și a sunat la 112 după ajutor.La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detaș...