Primarul Portariuc: "Din ianuarie 2015 cine nu își va vedea de treabă îl vom invita să părăsească sistemul"

Primarul Portariuc: "Din ianuarie 2015 cine nu își va vedea de treabă îl vom invita să părăsească sistemul"
Primarul Ovidiu Portariuc a transmis, miercuri, un mesaj către funcționarii care nu își fac treaba din cadrul Primăriei și către cei din instituțiile și direcțiile subordonate.

Edilul-şef nu a nominalizat vreo persoană, dar spune că, de la anul, cei care nu vor dori să își ducă la îndeplinire sarcinile de serviciu și care nu își vor vedea de treabă, vor fi invitaţi să părăsească sistemul.

"Mai sunt anumite focare de tensiune în administrație și le vom aborda punctual, astfel încât din ianuarie 2015 cine nu își va vedea de treabă îl vom invita să părăsească sistemul administrativ, pentru că avem foarte mult de lucru în 2015 și nu ne permitem să ne consumăm energiile în dispute. Noi suntem aici ca să facem treabă", a spus primarul Ovidiu Portariuc.

Actuala lege a funcționarilor publici blochează practic sistemul, după cum spune primarul, fiind foarte greu, de multe ori imposibil, să dai afară un funcționar.

"Este mai ușor să arestezi un om, decât să îl dai afară pe motive de incompentență clar dovedită. Din punctul meu de vedere, administrația este blocată. Să verificăm să vedem în ultimii 10-15 ani câți funcționari publici din Botoșani au fost dați afară. Toți cei care au fost destituți au câștigat în instanță procesele. Aici este o problemă a legislației care trebuie modificată pentru că nu mai putem continua așa. Este nedrept față de cei care își fac meseria, sunt bine pregătiți, pe care nu putem să-i plătim mai bine și care pleacă către sistemul privat", a mai afirmat Portariuc.

 
 
 
 
 
 
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

LOC DE DAT CU… EPIGRAMA (302)

astăzi, 08:42
4

După ce am citit câteva cărţi valoroase  de epigrame scrise de George Eftimie, am în faţă, de data aceasta, un volum de poezii: „Reverberaţii din Ţara Luanei” (Edit...

Incendiu de vegetație noaptea trecută la Havârna, casele, la un pas de a lua foc!

astăzi, 08:27
36

Chemați în ajutor, pompierii din cadrul Punctului de Lucru Darabani și Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Havârna au ajuns la caz cu două autospeciale de stingere. ...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Sfinţit Mucenic Patrichie, Episcopul Prusei şi cei împreună cu el

astăzi, 08:04
20

Sfântul Patrichie a trăit în secolul al 4-lea după Hristos şi a fost Episcop în Prusa. Acest oraş avea izvoare de ape fierbinţi şi era situat pe malul dinspre Asia al Mării Ne...