Directorul Urban Serv despre taxa de salubritate: "Am făcut o estimare la tarifele existente. În ceea ce privește anul viitor..."

Directorul Urban Serv despre taxa de salubritate: "Am făcut o estimare la tarifele existente. În ceea ce privește anul viitor..."
Un nou depozit temporar, pentru depozitarea deșeurilor, ar urma să fie deschis, la anul, în municipiul Botoșani, după cum susține directorul Urban Serv, Simion Drelciuc, care spune că sunt slabe șanse ca din 2015 să fie dat în exploatare depozitul ecologic de la Stăuceni.

În aceste condiții, taxa de salubritate nu va fi majorată, dă asigurări directorul societății Urban Serv, întrucât nu va fi necesară acea taxă de relocare, care va fi introdusă o dată cu transportul deșeurilor la noul depozit.

“Am făcut o estimare la tarifele existente în acest moment. În ceea ce privește anul viitor, în situația în care va fi cazul, doar inflația va fi aplicată, așa cum prevede și legislația în vigoare. Sunt speranțe destul de mici ca depozitul de la Stăuceni să poată fi dat în exploatare, mă refer la situația în care vor putea fi depozitate deșeurile pe locația respectivă. Având în vedere că nu există acea cheltuială suplimentară de relocare, tarifele care sunt la această oră la nivel de municipiu vor rămâne aceleași și pentru anul 2015. Din ceea ce s-a afirmat de către cei direct implicați în darea în exploatare a depozitului se pare că abia în 2016 va intra în exploatare, având în vedere că la această dată procedurile privind delegarea serviciilor de administrare nu au fost demarate și din experiența celorlalte județe care au implementat un astfel de sistem de gestionare a deșeurilor procedurile au fost contestate și a durat până a reușit să se semneze contractul", a precizat Simion Drelciuc.

Acesta a mai precizat că s-a întocmit, prevenitv, documentația pentru un al treilea spațiu de stocare temporară, dat fiind că pentru cel utilizat în prezent expiră autorizația la finele lunii aprilie, anul viitor. Noul depozit ar urma să fie deschis în apropierea fostei gropi de gunoi a orașului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Poliția din Botoșani în alertă: O fată de 14 ani a dispărut de acasă, sunați la 112 dacă știți ceva despre ea!

Marţi, 7 Mai 2024
95

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei minore de 14 ani, din comuna satul Sârbi, comuna Vlăsinești, care marți, în jurul orei 16:00, a părăsit domic...

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

Marţi, 7 Mai 2024
58

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

Marţi, 7 Mai 2024
65

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...