Şeful Poliţiei Locale Siret, suspect de fraude din subvenţii obţinute prin intermediul APIA Botoşani

Şeful Poliţiei Locale Siret, suspect de fraude din subvenţii obţinute prin intermediul APIA Botoşani
Şeful Poliţiei Locale Siret, Mihai Filipiuc, a fost adus ieri de mascaţi la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava, într-un dosar cu fraude din subvenţii obţinute prin intermediul APIA Botoşani.

El a fost adus la audieri la sediul DNA Suceava alături de alţi nouă suspecţi bănuiţi de fapte similare, printre care primari şi directori de instituţii publice. Mihai Filipiuc a avut mai multe exploataţii prin intermediul a două firme, ECO Plai Bucovina şi Şoimii (ferme) SRL Brăeşti, ultima în judeţul Botoşani, pentru care a încasat subvenţii de-a lungul timpului, se pare că mare parte dintre ele în mod fraudulos.

Conform Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: monitorulsv.ro, Mihai Filipiuc este şeful Poliţiei Locale Siret încă de la înfiinţare, pe vremea când instituţia se numea Gardienii Publici.

Surse apropiate anchetei spun că afacerile vizate de această anchetă s-ar fi derulat în principal în perioada 2012 – 2013, prin intermediul botoşănenilor Liviu Zaharia (directorul APIA Botoşani) şi al lui Gabriel Tincu (şef serviciu Măsuri de spriin în cadrul APIA botoşani), ambii având un cerc de "protejaţi" în rândul fermierilor din judeţele Suceava şi Botoşani. Astfel, prin intermediul angajaţilor APIA Botoşani, aceştia manipulau documentele astfel încât cei din grupul lor de influenţă să poată beneficia de subvenţii din bugetul Uniunii Europene şi din bugetul de stat, fie că era vorba de exploataţii agricole sau de ferme zootehnice.

Potrivit procurorilor din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava cercetările "vizează suspiciuni de săvârșire a unor infracţiuni de corupţie, conexe infracţiunilor de corupţie şi privind obţinerea nelegală de fonduri europene".

Vezi si Sase persoane retinute in urma descinderilor DNA la APIA!

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
333

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
476

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
600

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...