Conferinta de finalizare a proiectului "Reabilitarea Spitalului Judetean de Urgenta Mavromati Botosani" - GALERIE FOTO

Conferinta de finalizare a proiectului "Reabilitarea Spitalului Judetean de Urgenta Mavromati Botosani" - GALERIE FOTO
Sala "Stefan Luchian" de la Palatul Administrativ a gazduit, miercuri dimineata, conferinta de presa de finalizare a proiectului "Reabilitarea Spitalului Judetean de Urgenta Mavromati Botosani", implementat in perioada 27.10.2010 - 26.08.2014.

Proiectul a avut o valoare totala de 61.079.506,87 lei, valoarea nerambursabila de 48.353.846,01, cofinantat de Uniunea Europeana si Guvernul Romaniei.

Obiectivul general al proiectului il reprezinta imbunatatirea accesului populatiei judetului Botosani la servicii medicale de calitate, la standarde europene, in scopul atingerii obiectivului european al coeziunii economice.

"Vreau sa multumesc tuturor celor care s-au implicat in derularea acestui proiect. Pentru noi este o realizare pentru ca am reusit sa finalizam un proiect cu probleme. Sper ca cetatenii judetului Botosani sa observe si sa fie singurii beneficiari a investitiei de la Spitalul Judetean si cadrele medicale sa inteleaga ca au posibilitatea de a lucra intr-un spital modern si cred ca trebuie sa imbine respectul fata de cetatean cu conditiile care sunt asigurate prin reabilitarea spitalului", a declarat presedintele CJ Botosani, Florin Turcanu.



Prin dotarea, amenajarea si reabilitarea Spitalului Judetean "Mavromati" s-au realizat urmatorii indicatori:

- 1 unitate medicala reabilitata
- 123 de saloane cu 4 paturi reabilitate si dotate cu grupuri sanitare proprii
- 45 de rezerve cu 2 paturi reabilitate si dotate cu grupuri sanitare proprii
- 531 de paturi noi existente in dotarea spitalului
- 4 lifturi noi



De asemenea, in cadrul proiectului s-au mai achizitionat urmatoarele dotari: 531 de paturi de spital si 531 de mese anexe patului, 2000 de farfurii si cani inox, 69 carucioare izoterme, modele cu 1 si 2 usi, 35 spalatoare plosca.

"Sigur ca nici pacientii nu s-au simtit confortabil cat timp au fost lucrarile si imi cer scuze fata de cei care au fost internati si nu au beneficiat de conditiile pe care le-ar fi meritat. Nu in ultimul rand, multumesc personalului spitalului, pentru ca timp de 4 ani medicii au operat cu bormasini prin vecinatate, sa va ganditi ca a fost o dificultate sa se asigure curatenia in urma prafului inevitabil. In ciuda unor conditii ca de razboi, spitalul nu a inregistrat infectii, ba chiar am avut o rata redusa a infectiilor", a declarat Viorel Iliuta, managerul Spitalului Judetean "Mavromati".

















 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
223

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
290

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...

50 de tone de deșeuri arse într-un incendiu într-o localitate din Botoșani, pădure la un pas să fie cuprinsă de flăcări!

Vineri, 17 Mai 2024
233

Aproximativ 50 de tone de deșeuri plastice, menajere și vegetale au ars, în această după-amiază, în localitatea Baranca din comuna Hudești. Puțin a lipsit ca flăcările să nu cupr...