BAC 2014: Elevii botosaneni au iesit cu zambetul pe buze dupa proba scrisa la Limba si literatura romana! Vezi subiectele! FOTO

BAC 2014: Elevii botosaneni au iesit cu zambetul pe buze dupa proba scrisa la Limba si literatura romana! Vezi subiectele! FOTO
Absolventii de liceu au sustinut astazi, 30 iunie, prima proba scrisa din cadrul Bacalaureatului 2014 - sesiunea iunie-iulie, proba la Limba si Literatura Romana.

Pentru al doilea an, candidatii de la liceele tehnologice, de la profilul real si de la vocational au avut subiecte diferite fata de ceilalti. Dintre cei 2.694 candidati inscrisi pentru a sustine proba scrisa la Limba Romana, s-au prezentat 2.591, procentul de prezenta fiind de 96%.

Subiectele au fost elaborate de profesori specialisti din cadrul Centrului National de Evaluare si Examinare, din subordinea Ministerului Educatiei, "si au un grad de dificultate mediu, in raport cu programa si cu competentele vizate", precizeaza MEN, citat de hotnews.ro.

Elevii de la profilul Real au avut la primul subiect un text la prima vedere din Cezar Petrescu, la subiectul al II-lea cerinta a fost ca elevii sa scrie un text argumentativ despre rolul campaniilor care promoveaza un stil de viata sanatos, iar subiectul al III-lea a fost realizarea unui eseu despre viziunea despre lume dintr-o poezie de Mihai Eminescu.

Acestia nu prea au fost incantati de subiectul al III-lea, precizand ca nu se asteptau sa cada din nou o poezie de Mihai Eminescu.







De partea cealalta, elevii de la profilul Uman au fost ceva mai incantati de subiectul al III-lea, unde au avut de realizat un eseu despre viziunea despre lume dintr-o poezie de Tudor Arghezi, Nichita Stanescu sau Ion Barbu.

Elevii de la Colegiul National "A.T. Luarian" au iesit cu zambetul pe buze dupa proba scrisa la Limba si literatura romana, asteptand urmatoarea proba scrisa.

La Botosani, trei elevi au fost eliminat in timpul examenului, dupa ce au incercat sa fraudeze. Doi elevi din Dorohoi si Darabani au fost prinsi cu fituici asupra lor, in timp ce un elev din Trusesti a fost eliminat din examen dupa ce au fost gasite casti asupra sa.

SUBIECTELE LA LIMBA SI LITERATURA ROMANA (hotnews.ro):









FOTO:













 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Festivalul Luminilor organizat în două localități din Botoșani! (foto)

astăzi, 09:19
11

Evenimentul „Festivalul Luminilor” se află la prima ediție, fiind organizat de Asociația „Arlechino Moldova” în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) d...

Botoșăneanul Emanuel Barica, moment colosal în prima semifinală la Românii au talent: Tu, pictând, te vindeci pe tine!” (Video)

astăzi, 08:38
75

Jurații și-au arătat aprecierea pentru momentul oferit de Emanuel Barica. De altfel, în urma evoluției de vineri seara, Emanuel Barica s-a calificat în Finala ”Românii au t...

Lucian Trufin: „Soluția pentru a ține tinerii în Botoșani e să îi învățăm o meserie bine plătită, după modelul școlii de meserii de la Vlăsinești”

astăzi, 08:30
17

Candidatul PSD pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Botoșani consideră că cel mai eficient mod pentru a-i determina pe tineri să nu mai plece la muncă în străinătate sa...