Primarul Portariuc anunţă reconfigurarea Consiliului Local!

Primarul Portariuc anunţă reconfigurarea Consiliului Local!
  Primarul Ovidiu Portariuc a comentat rezultatele obţine la nivelul judeţului la scrutinul electoral de duminică, apreciind că PSD-ul şi-a dublat voturile la nivel local, comparativ cu anul 2009.

  Edilul şef al municipiului a făcut din nou trimitere la Alianţa Răului şi spune că dat fiind rezulteatele obţinute pe municipiul Botoşani situaţia nu poate rămâne cea de acum în Consiliul Local.

“Pe municipiu, Alianţa Răului a fost practic zdrobită de către botoşăneni, un vot categoric pro PSD, un scor aproape dublu faţă de Alianţa Răului. Este 37% versus 10% PNL, 10% PDL. Cred că lucrul acesta arată încrederea botoşănenilor în PSD, în echipa PSD, şi ridică mari probleme în ceea ce priveşte legitimitatea Alianţei Răului în Consiliul Local şi cred că în perioada următoare vom avea numeroase discuţii şi analize pe această temă. În condiţiile actuale, la legitimitatea dată de vot atât PNL cât şi PDL ar putea scoate maxim doi consilieri. Nu pot să aibă o majoritate şi doi viceprimari, lipsa de legitimitate este clară, vizibilă în momentul actual, deşi noi am atras atenţia asupra acestui lucru deturnarea votului din 2012. Votul arată exact acest lucru", a declarat primarul Ovidiu Portariuc.

Acesta a mai spus că rezultatele de la europarlamnetare ar trebui să îl pună pe gânduri pe liderul PNL Botoşani, Florin Ţurcanu.

“Cred că Florin Ţurcanu a primit un mesaj clar de la botoşăneni, pe care trebuie să îl înţeleagă. Botoşănenii îşi doresc altceva, nu îşi doresc scandal, circ politic, aşa cum au ţinut să promoveze cei de la PNL şi PDL până acum. Îşi doresc proiecte, stabilitate, conlucrare. Asta arată votul. Vom vedea în următoarele zile dacă au îneţeles mesajul. (...). Noi ne-am atins targetul stabilit, ne-am dublat practic voturile din 2009, deşi toată forţa PNL-PDL a fost concentrată pe municipiu. PSD îşi păstrează bazinul electoral şi simpatizanţii din Botoşani. Toate diversiunile si tot ceea ce au încercat să facă în ultimul an au fost în zadar. Oamenii sunt mult mai bine infromaţi în municipiu, se vede lucrul acesta, analizează, şi văd efectiv ce se întâmplă şi atunci când e cazul acordă un vot. PSD-ul îşi dubealză voturile, iar partidele de dreapta rămân fără bazin electoral şi fără suport", a mai precizat primarul.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

astăzi, 19:15
2

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

astăzi, 18:47
13

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...

Peste 350 de jandarmi au asigurat ordinea în Botoșani în perioada minivacanței de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale

astăzi, 18:00
19

Dacă majoritatea cetățenilor a înțeles importanța adoptării unui comportament civilizat, au existat totuși situații în care a fost necesară aplicarea a 77 sancțiuni contrave...