Emoţionant: Baba Maria din vârf de munte!

Emoţionant: Baba Maria din vârf de munte!
Trăieşte de 30 de ani în vârful muntelui. Puţinii bani şi pâinea din civilizaţie i le aduce... măgarul ei, care a învăţat drumul şi o slujeşte cu credinţă pe Baba Maria.

La 80 de ani, baba Maria e singurul locuitor al unui munte din Banat. Femeia a rămas fără casă și s-a mutat în vârful muntelui, la 10 kilometri distanță de cea mai apropiată comunitate de oameni.

Baba Maria – așa cum își spune – trăiește în vârful muntelui, la 10 kilometri distanță de Nădrag, o așezare din județul Timiș. Casa ei e o improvizație din lemne, fără toaletă, curent electric, apă sau căldură.

Femeia nu coboară de pe munte. Drumurile până la cea mai apropiată comună sunt făcute de măgarul ei, care a învățat drumul. El cară puținii bani ai bătrânei și se întoarce întotdeauna cu pâine, asta pentru că și proprietarii magazinelor cunosc povestea tristă a babei Maria. O poveste care a emoționat o serie de oameni, care atunci când au o zi liberă, urcă până la femeie – cu ajutoare.

Baba Maria a fost nevoită să se refugieze pe munte după ce a rămas fără casă. Cu soțul decedat, fără copii, femeia e singură pe lume. Spune că ar rezista și fără mâncare, ci doar cu rugăciuni. Acest lucru i-a atras și comparația cu o sfântă. Singura speranță a femeii este ca măgarul să nu o părăsească niciodată, mai ales că îi este drag, animalul trăind de aproape 10 ani pe munte, scrie exclusivtm.ro.







Foto: exclusivtm.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Beneficiarii de alocații și indemnizații își vor primi banii începând de luni!

astăzi, 09:19
15

Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- Alocația lunară de plasament;- Alocația lunară de plasament pentru copilul cu handicap;- Indemnizația de sprijin pentru plasament;...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie şi Paulin

astăzi, 08:17
31

Pe vremea când Imperiul Roman era condus de împăratul Deciu (249-251), aprig prigonitor al creştinilor, Sfântul Mucenic Petru, un tânăr frumos şi viteaz, a fost prins de p...

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
386

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...